Bezár

SZTEhírek

Hatvany

Hatvany Viktória kiállítása nyílik az SZTE Állam- és Jogtudományi Karon

Hatvany Viktória kiállítása nyílik az SZTE Állam- és Jogtudományi Karon

2023. szeptember 12.
2 perc

Különleges programmal kezdi a 2023/24-es tanév őszi félévét a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar – az épület 2023. szeptember 13-tól egészen október 11-ig Hatvany Viktória festőművész, az SZTE ÁJTK alumnája festményeinek ad otthont. A kiállítást Prof. Dr. Görög Márta, az SZTE ÁJTK dékánja nyitja meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hatvany Viktória 2001-ben végzett a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karon. Első kiállítását Zuglóban rendezték a Stefánia palotában. Ezt követően számos hazai és külföldi galériában is kiállított, ezek közül a legfontosabbak a Carrousel du Louvre (Párizsban, 2016), de ezt megelőzően többek között Németországban, Svájcban, Japánban (Tokyo, 2009, a japán-magyar külkapcsolatok 140 éves évfordulójából rendezett kulturális programsorozat részeként), de az Amerikai Egyesült Államokban, Romániában is megtalálhatóak voltak kiállításai.

 

2011-ben többedmagával megalapította a Halásztelki Művészek közösségét. 2022-ig a Halásztelki Összművészeti Kulturális Egyesület elnöki pozícióját töltötte be. Emellett a 2013-ban létrehozott Halásztelek Galéria alapító tagja.


Hatvany

 Hatvany Viktória


2018-ban elindította Esszencia című kiállítás-turnéját, amely alatt képei eljutottak Magyarország számos városába. Ezzel egyidőben New Yorkban, az Armory Artweek kiállításon is megjelent Reneszánsz, Újjászületés című festményének digitális változata. Ugyanebben az évben megalapította a Hollóházi Hatvany Művésztelepet. 2019-ben a Hollóházi Porcelángyár egyedi porcelán dísztárgyakból és sorozatgyártott porcelán készletekből álló Hatvany kollekciót adott ki.

 

2019-ben a Hatvany alkotások (Szász Endre és Jurcsák László alkotásai után) bekerültek a Hungarikumok Gyűjteménye Archívumba. A Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend 2019-ben lovagi címet adományozott neki.


Hatvany

 Jogászból lett festőművész.


A Hatvany kiállítás megnyitója 2023. szeptember 13-án, 17 órakor lesz, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar aulájában.

 

A festőművésszel készült korábbi interjúnk ide kattintva olvasható újra.


Pósa Tamara

Borítókép: Hatvany Viktória festőművész festményei.

Fotó: Kósa Boglárka

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek