Bezár

SZTEhírek

Aruba_Cloud-Hackathon-3

Második helyen végzett az SZTE csapata az ArubaCloud Hackathon versenyen

Második helyen végzett az SZTE csapata az ArubaCloud Hackathon versenyen

2023. október 31.
2 perc

A verseny egyik legfontosabb célja a tehetséggondozás volt, a fiatal programozóknak alkalmuk nyílt a szakemberektől való tanulásra, különböző visszajelzések begyűjtésére, megmutathatták kreativitásukat és szaktudásukat, valamint alkalmuk nyílt kapcsolatokat építeni az iparág kiemelkedő szereplőivel. Az ArubaCloud Hackathon versenyén a Szegedi Tudományegyetem Nyerni Jöttünk nevű csapata második helyen végzett.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 25 órás programozói versenyre a felsőoktatási intézményekben tanuló, nappali tagozatos hallgatók 3-5 fős csapatai jelentkezhettek. Az október 28-án 9 órakor kezdődő Hackathonon az ArubaCloud szakemberei által kidolgozott feladatot kellett az ArubaCloud felhős környezetében megoldani, melyek eredményét a verseny végeztével egy nemzetközi zsűri értékelte. A versenyző csapatoknak kubernetesben kellett elkészíteni egy marketplace weboldalt, és egy applikáción keresztül bemutatni annak működését.


Aruba_Cloud-Hackathon-5

 25 órán keresztül versenyeztek.


A 15 millió forint értékű startup támogatásért 4 egyetemről összesen 25 hallgató szállt ringbe és a megadott határidőig minden csapat teljesítette a feladatot.


Aruba_Cloud-Hackathon-2

 Az SZTE csapata is dobogós lett.


A 29-én este 18 órakor kezdődő díjátadóra színültig megtelt az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központ. A versenyzőkön kívül családtagok, a rendezvény támogatói és a sajtó meghívott képviselői várták az eredményeket. Elsőként Amedeo Palopoli, a zsűri elnöke mutatta be az ArubaCloud kubernetes szolgáltatását, majd Dér Heni, az est háziasszonya kihirdette a verseny eredményét.

 

Első helyen a Budapesti Corvinus Egyetem BIT Dream Team nevű csapata végzett, második lett a Szegedi Tudományegyetem Nyerni Jöttünk csapata, harmadik pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Nuben ante Solis nevű csapata.

Az első helyezett csapat átvehette az ArubaCloud által felajánlott 15.000.000 forint értékű startup támogatást, illetve megkapta az Aruba Racing által felajánlott részvételi lehetőséget a Superbike-világbajnokságra. A második és harmadik helyen végző csapatok ComputerWorld előfizetéssel, számítógép kiegészítőkkel gazdagodtak. A második helyezett, azaz az SZTE csapata ezen kívül betekintést nyerhet az Aruba bergamoi adatközpontjába is.

Az állófogadást követően Orosz György humorista szórakoztatta a közönséget.

SZTEinfo

Borítókép: Második helyen végzett az SZTE csapata az ArubaCloud Hackathon versenyen.

Forrás/Fotó: ArubaCloud

 




Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek