Bezár

SZTEhírek

szte_mernoki_kar_power_belt_borito

Oktatóterem gépelemekkel – új együttműködés a Mérnöki Karon

Oktatóterem gépelemekkel – új együttműködés a Mérnöki Karon

2023. október 17.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara és a Power Belt Kft. október 12-én írta alá a szerződést, amely az együttműködést biztosítja a jövőben a két intézmény között. Prof. Dr. Bíró István dékán és Komjáti László ügyvezető igazgató beszélt a megállapodás előnyeiről.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A megállapodás részeként a Power Belt Kft. berendezne egy gépelemek tantermet, ahol a cég leltárának jelentős része mintaként megtalálható lesz. Az együttműködés megszületésében kiemelkedő szerepe volt Dr. Péter Szabó Istvánnak, aki a Mérnöki Duális Képzési Központ központvezetője. Az oktatóterem kialakítása közös irányelvek mentén valósul meg.


szte_mernoki_kar_egyuttmukodes2

 

„A Mérnöki Kar hallgatói ezzel abba a kivételes helyzetbe kerülnek, hogy hozzáférhetnek olyan szerkezeti elemekhez, amelyek akár egy feladat kapcsán is mintaként szolgálhatnak saját 3D gépelemük megtervezéséhez” – véli Prof. Dr. Bíró István. A cég emellett naprakész segédleteket is biztosít a tanulási folyamat megkönnyítése érdekében.

 

„Célunk az interaktivitás fenntartása, hogy ne csak statikus terem legyen, hanem közös munkával valós élményt és aktivitást jelentsen a hallgatóknak” – mondta Komjáti László a megállapodás kapcsán. A Power Belt Kft. nem titkolt érdeke, hogy a Mérnöki Karról kikerülő hallgatók a jövőben is a már ismert termékekhez, gépelemekhez forduljanak munkájuk során.


szte_mernoki_kar_egyuttmukodes3

 

Mindkét fél hangsúlyozta a hallgatók praktikus szempontból való felkészítését, valamint a dékán kiemelte a Mérnöki Kar és a gyakorló mérnökök szerepét a gazdaságfejlesztésben.

 

Fülöp Kata

 

Borítókép: Együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara és a Power Belt Kft. Fotó: Zentai Péter

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek