Bezár

SZTEhírek

IISMA SZTE

„Heroes’ Day” a Szegedi Tudományegyetemen

„Heroes’ Day” a Szegedi Tudományegyetemen

2023. november 03.
1 perc

„Heroes’ Day” – színházi előadás, interaktív játékok, izgalmas gasztroélmény, idén is nagy sikert aratott a Szegedi Tudományegyetemen az indonéz hallgatók bemutatkozó napja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az indonéz kormány támogatásának köszönhetőn a Szegedi Tudományegyetem harmadik éve fogad IISMA (International Indonesian Student Mobility Award) hallgatókat. Az idei év még különlegesebb ugyanis 2023-ban Magyarországon egyedül az SZTE fogadhatott IISMA hallgatókat, Európában pedig az SZTE-t a TOP10 fogadóegyetemek között tartják számon.


IISMA SZTE

 Bemutatkoztak az indonéz hallgatók.


A 2023/24-es tanév első szemeszterében 19 indonéz felsőfokú intézmény 39 hallgatója érkezett Szegedre, akik az egyetem 8 karán folytathatják tanulmányaikat az első félévben.



IISMA
Az eseményen készült fotók itt tekinthetők meg.

 

A külföldi hallgatók minden évben nagy lelkesedéssel mutatják be kultúrájukat, hagyományaikat, zenéiket, ételeiket, hírességeiket. Ez idén sem volt másként, „Heroes’ Day” nevű eseményükön most is különleges élményekben részesülhettek az érdeklődők.


IISMA SZTE

Ízelítő az indonéz kultúrából.


Színházi előadás és interaktív játékok keretében adtak ízelítőt Indonézia kultúrájáról, szokásairól és Ki Hajar Dewantara-ról, akit az indonéz nemzeti oktatás úttörőjének tartanak. Az indonéz gasztronómia egy „szeletét” aprósüteményeiken keresztül mutatták be az érdeklődőknek. A közönség táncoslábú résztvevői pedig még néhány indonéz tánclépést is elsajátíthattak a délután folyamán.


SZTEinfo

Borítókép: „Heroes’ Day” a Szegedi Tudományegyetemen.

Fotó: Zentai Péter

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek