Bezár

SZTEhírek

könyvajánló, SZTE

Heti könyvajánló - Pilcz Roland: YKX: Yorn Kayrah Xemovrah kalandjai 1-2-3-4.

Heti könyvajánló - Pilcz Roland: YKX: Yorn Kayrah Xemovrah kalandjai 1-2-3-4.

2023. november 21.
2 perc

A padból a sorok mögé. Hetente megjelenő könyvajánló SZTE-s szerzők tollából származó művekről. Minden héten mutatunk egy könyvet, amelyre érdemes odafigyelni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Ezeket a sorokat 2020 tavaszán írom, és hacsak valaki nem tartózkodott egy titkos lakatlan szigeten ezekben az időkben, akkor tudja, hogy a földgolyó nagy részén… szép tavaszi idő volt! Kivéve, ahol nem. De ettől kerek a világ. Tavasz vagy ősz, fekete vagy fehér, fent vagy lent…”

Pilcz Roland, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán, rajz-számítástechnika szakon diplomázott. Tizenéves kora óta rajzol képregényeket, később képregénysorozatának főhősét, Kalyber Joe-t már a 90’-es években megalkotta. Az egyetem után elsősorban külföldi képregények színezőjeként, saját kiadású képregényei író-rajzolójaként és grafikusként dolgozik. Az idén már 15 éves Szegedi Képregényfesztivál állandó résztvevője.

Az YKX sorozat (Yorn Kayrah Xemovrah kalandjai) egy igazi időutazás a régi kalandfilmek hangulatába. A karakterek és a cselekmény játékosan idézi meg az Indiana Jones-féle izgalmakat, miközben egyedi szemszögből közelít a történetmeséléshez. A sorozat azonban ezen túlmutat, nem csupán egy nosztalgikus visszatekintés a múltra, hanem egy új, sajátos stílussal megfűszerezett kaland, melyben a részletgazdag rajzok, a lenyűgöző tájképek és a karakterek dinamikus mozgása teljesen rabjává ejti az olvasókat.

Pilcz Roland munkája kifejezi a műfaj iránti szeretetét, szakértelmét és elhivatottságát is. Ez a hivatástudat látható minden egyes oldalon, amely nem mentes szórakoztató kalandoktól és humortól sem. A sorozat értékes hozzájárulást jelent a hazai képregény kultúrához.

Lázárné Csernus Anikó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek