Bezár

SZTEhírek

Eotvozet_Konferencia

65 hallgatói előadás az idei SZTE Eötvözet Konferencián

65 hallgatói előadás az idei SZTE Eötvözet Konferencián

2023. március 30.
2 perc

Március 31-én és április 1-jén a XI. Eötvözet Konferencián 13 szekcióban 65 előadást tartanak a Szegedi Tudományegyetem hallgatói. Kattintson a teljes programért!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Pénteken és szombaton 9 órától az SZTE Bolyai épületének Bolyai termében és Haar termében rendezik az SZTE Eötvös Loránd Kollégium XI. Eötvözet Konferenciáját. Az esemény hagyományosan 15 perces előadásokból áll, amelyeket 5 perces vita követ.

Idén 65 hallgatói előadást tartanak 13 szekcióban. Az egyes szekciók programjából, valamint az előadások ismertetőjéből az SZTE Eötvös Loránd Kollégium programfüzetet állított össze, amelyet a konferencia oldalán lehet elérni ide kattintva.

A XI. Eötvözet Konferencián idén Dr. Szalai Tamás, az SZTE TTIK Fizika Intézet adjunktusa, a kollégium védnöke tartja a plenáris előadást "Utazás a világűrbe" címmel 2023. március 31-én 14 órakor az SZTE Bolyai Épület Bolyai termében.

- Tudományos-fantasztikus művekben megszokott, esetenként teljesen hétköznapi dolog a világűrben történő (akár csillagrendszerek, galaxisok közötti) utazás. Saját valóságunkban, 2023-ban ugyanakkor azt látjuk, hogy még a szomszédos Mars bolygó emberes elérése sincsen igazán kézzelfogható közelségben, sőt: valójában az elmúlt 50 évben nem hagyta el ember a Föld 500 km sugarú környezetét. Az előadás során körbejárjuk, mik az (emberes) űrutazás jelenlegi korlátai és perspektívái, és hogy hogyan lehet összeegyeztetni a sci-fi művekben felmerülő ötleteket, elképzeléseket napjaink fizikai-technológiai ismereteivel - írja Dr. Szalai Tamás előadásának témájáról.

A konferencián idén március 31-én 9 órától az egyetemes történelem, a nyelvészet, a pedagógia, az orvostudomány, az ókori és középkori történelem, az újkori és modern magyar történelem, és a biológia szekciójában, április 1-jén 9 órától pedig az irodalomtudomány két szekciójában, az élelmiszertudomány, a fizika és kémia, a társadalomtudomány és az újkori és modern magyar történelem második szekciójában hangzanak el előadások.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek