Bezár

SZTEhírek

szte kek

Hibátlan teljesítménnyel nyerte az SZTE a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját

Hibátlan teljesítménnyel nyerte az SZTE a Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját

2023. március 17.
4 perc

Idén már a 14. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját rendezte meg a BEAC a Nemzeti Közszolgálati Egyetem társszervezésében, a fővárosban. A multisport esemény az asztalitenisz, kosárlabda, röplabda, labdarúgás, futsal mellett kiegészült darts, valamint sakk versenyekkel is. A röplabda tornán a nőknél a Szegedi Tudományegyetem bizonyult a legjobbnak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupájára a magyarországi egyetemek mellett több csapat érkezett Erdélyből, Vajdaságból, Kárpátaljáról és Felvidékről, így a KEK, a régió egyik legjelentősebb, több sportágat is felölelő, felsőoktatási sporteseménye. A Szegedi Tudományegyetem női röplabda csapata múlt évben bronzéremig jutott a KEK küzdelmeiben, idén egy jóval erősebb és szervezettebb kerettel utaztak el Budapestre, titkon reménykedve a kupa elhódításában is. A torna egyik fontos célja a Medikus Kupára való készülés volt, illetve azokat a játékosokat is szerették volna kipróbálni éles helyzetben, akiket korábban még nem.

Az SZTE-s lányok küzdelmei egy határon túli csapattal indult, a szabadkaiak ellen a vártnál könnyedebb sikert hozott a mérkőzés, gyors és magabiztos szegedi győzelem született. SZTE-MTTK (Szabadka) 2-0 (25-6; 25-7). Az első nap zárásaként, a Semmelweis Egyetem ellen kellett pályára lépnie Szűcs Grétáéknak és az SE ellen is a vártnál gördülékenyebben ment a játék, mindenki hozzá tudott tenni az újabb sikerhez. SZTE-SE 2-0 (25-13; 25-17).

Másnap a csoportelsők mérkőztek meg a bajnoki címért körmérkőzés keretein belül. A szegediek a BGF Külker ellen sem veszítettek szettet, így a bajnoki címért a házigazda ELTE ellen léptek pályára.

–Parádésan indult a döntő első játékrésze, már az elején sikerült meglépni pár ponttal és ez egyre csak duzzadt. Epizódszerepekhez juthatott itt csupán ellenfelünk. Fordulást követően fej-fej mellett indult a szett, majd a pestiek szereztek kisebb előnyt még az első harmadban. Ezt sikerült ledolgozni még a szett első felében, majd újból megléptek a végjátékhoz közeledve. Izgulósabbá vált a játékunk, igazi döntő hangulat uralkodott a pályán és amellett is a szurkolók jóvoltából. Szinte végig futottunk az eredmény és ellenfelünk után, amikor viszont kellett, akkor megráztuk magunkat jó egyéni, illetve csapatdöntések is születtek. Végül minimális különbséggel, de sikerült lezárni a mérkőzést. Ezzel hibátlan mutatóval, szett veszteség nélkül új bajnokot avathatott a KEK ebben a kiírásban – mondta el Honti Szilárd, az SZTE Sportközpont oktatója, az SZTE KEK csapatának csapatvezetője.

A KEK női röplabda torna döntő végeredménye: SZTE-ELTE 0-2 (25 -15;25-23).

kek_szte_noi_csapat

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján aranyérmes SZTE csapat tagjai.Álló sor: Farkas Dóra, Barta Izabella, Szűcs Gréta, Tombor Bori, Kertai Júlia, Tamáska Zita,Mátyus Dorka. Térdelő sor: Nagy Mína, Rőczey Sára, Mester Zsófia


szte_kek_mvp

A torna legtechnikásabb női játékosának Szűcs Grétát, az SZTE hallgatóját választotta meg a szakmai zsűri. Fotó: BEAC

A férfiaknál ugyan címvédőként érkezett az SZTE, viszont a tavalyi gárda nagyrészt kicserélődött, mivel több játékos végzett tanulmányaival, valamint a hiányzók között több NB1-ben is érdekelt játékos is akadt és a Vidux-Szegedi RSE éppen fontos bajnoki mérkőzést vívott a KEK-kel egyidőben , így ők a két esemény egybeesése miatt a nagyobb téttel bíró klubmeccsen szerepeltek. A helyzetet kihasználva a medikus hallgatók kaptak lehetőséget, karöltve a tavalyi csapat megmaradt tagjaival. Ebben az évben, a cél az összeszokás, tapasztalatszerzés volt a közelgő jubileumi Medikus Kupára. Ezt a célt maximálisan elérte a társaság.

szte_kek_ferfi_csapat

Az SZTE férfi röplabda csapat tagjai: Álló sor: Fekete Bendegúz, Szathmári Szabolcs, Nagy Béla, Pálfi Gellért, Honti Szilárd, Széll Siddhartha, Guggoló sor: Kovács Csongor, Boha Péter, Dallos Benedek, Lengyel Igor, Halász Bálint. A képről hiányzik: Szalay Mátyás, Zahorán Tamás Zoltán. Fotó: BEAC

– Összességben a torna mindkét csapatnál elérte a kitűzött célját, szép játékot mutattak be a hallgatók, és mindenkit láthattam játszani. Örömmel láttam és hallottam hogyan buzdították egymást végig, lányok a fiúkat és fiúk a lányokat a meccsek folyamán, szuper társasággal dolgozhattam együtt a hétvégén. Volt alkalmuk könnyű és rizikós helyzetekben is bizonyítani tudásukat. Láthattam mik az erősségek és mik a gyengeségek, amiken még tovább kell dolgoznunk az elkövetkező időszak alatt – értékelte a tornát Honti Szilárd.

szte_kek_ferfi

Az SZTE csapatainak kiváló felkészülés volt a KEK a Medikus Kupára is. Fotó: BEAC

A Kárpát-medencei Egyetemek Kupájáról további részletek olvashatók itt.

SZTEinfó

Fotó: ELTE/BEAC KEK- Facebook

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek