Bezár

SZTEhírek

palyazati_felhivas

Pályázatot hirdet az SZTE JGYPK Művészeti, Művészetpedagógiai és Művészetközvetítő Szakkollégiuma

Pályázatot hirdet az SZTE JGYPK Művészeti, Művészetpedagógiai és Művészetközvetítő Szakkollégiuma

2023. március 08.

Az SZTE JGYPK Művészeti, Művészetpedagógiai és Művészetközvetítő Szakkollégiuma pályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetem valamennyi hallgatója számára TEST /LÉLEK/ SZELLEM címmel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A pályázat két kategóriában nyújtható be:

  • Műalkotás-kategória: pályázni műfajonként maximum 3 db alkotással (vagy 3db sorozattal, 1 sorozat max 3 db állhat) (pl.: festmény, grafika, digitális grafika / festmény, mozgókép, vegyes technika, fotó, fotógrafika, kollázs, üveg, plasztika stb.) elkészítésével.

Méretek: installálásra kész állapotban méretmegszabás nélkül illetve B/1, B/2, vagy 30x40 cm, 40x 50 cm méretben (képméret vagy paszpartu méret), amennyiben keretezést igényel a mű.

  • Tanulmány-kategória: pályázni lehet a TEST /LÉLEK /SZELLEM fogalmak esztétikai és/vagy művészettörténeti, muzikológia, zenepedagógia illetve bármilyen más nézőpontú, művészeteken átszűrt megközelítésével (pontos szakirodalmi hivatkozásokkal). A tanulmány terjedelme: minimum 15 ezer karakter.

Palyazati_plakat_Facebook


A pályázat beadásának határideje, a jelentkezési lap kitöltésével és a kész munkákkal 2023. április 12. (szerda 15 óráig). A pályázat leadásának helyszíne: SZTE JGYPK Művészeti Intézet Rajz-Művészettörténet Tanszék, Szeged, Brüsszeli krt. 37. II. emelet, Iroda. A tanulmányokat a fenti időpontig kell elküldeni a rajztanszek.palyazat@gmail.com címre.

A pályázat beadásának módja: az 1. és a 2. kategória alkotásait és a tanulmány nyomtatott változatát személyesen kell leadni az Irodában (212) vagy postai úton a tanszéki címre küldeni (SZTE JGYPK Rajz-Művészettörténet Tanszék 6723 Szeged Brüsszeli krt. 37.).

A pályázat csak pontosan kitöltött és beküldött jelentkezési lappal (Tanulmány -vagy Műalkotás kategória) és visszaigazolással együtt érvényes.

Jelentkezési lap letölthető: https://n9.cl/82xhd

Jelentkezési lap elküldési címe: rajztanszek.palyazat@gmail.com

Díjak:

Az 1. Műalkotás-kategória zsűri által kiválasztott alkotásai csoportos kiállításon vehetnek részt a Rajz-Művészettörténet Tanszéken.

A legjobb művek (1., 2., 3. helyezett) pénzjutalomban részesülnek

A 2. Tanulmány-kategória legjobb írásai publikálásra kerülnek.

A pályázathoz kapcsolódó kiállítás megnyitója -és a szakmai nap időpontja: 2023 április 20.

A pályázat lebonyolítója: Marosi Katalin DLA tanszékvezető, az SZTE JGYPK Művészeti, Művészetpedagógiai és   Művészetközvetítő Szakkollégium vezetője (SZTE JGYPK Rajz-Művészettörténet Tanszék). marosi.katalin@szte.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek