Bezár

SZTEhírek

SZTE TRX

Népszerű a TRX a Szegedi Tudományegyetem hallgatói és oktatói körében

Népszerű a TRX a Szegedi Tudományegyetem hallgatói és oktatói körében

2023. március 29.
2 perc

A TRX az utóbbi időben ott van a legnépszerűbb edzésformák között, ám azoknak, akik eddig nem próbálták, az SZTE Sportközpont jóvoltából, most volt alkalmuk belekóstolni. Hallgatók és dolgozók egyaránt éltek a lehetőséggel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A TRX-et több, mint húsz évvel ezelőtt alakították ki az amerikai haditengerészetnél, amelynek a célja olyan mozgásforma létrehozása volt, amely bárhol elvégezhető, komolyabb felszerelés nélkül. Azóta egyre népszerűbb ez a fajta edzés, az amatőröktől a profi sportolókon át rengetegen használják.

A TRX egy mozaik szó, jelentése Totalbody Resistance Exercise, amely teljes testtel végzett ellenállásos edzést jelent. A TRX egy könnyen hordozható heveder-rendszerből áll, amellyel felfüggesztéses edzést végezhetünk. A TRX a Szegedi Tudományegyetemen is elérhető és nagy népszerűségnek örvend. 2023. március 22-én lehetősége volt az érdeklődőknek kipróbálni az SZTE Sportközpont Funkcionális termében. Az edzést a Sportközpont oktatója, Dr. Boros-Gyeviné Sziklai Andrea tartotta. Az eseményen az SZTE hallgatói és dolgozói vehettek részt.

– A TRX-et elsősorban tartásjavítás miatt ajánlanám, de jó zsírégetésre és izomépítésre is. Maga az eszköz nagyon univerzális, bárhova felszerelhető. Úgy vannak kialakítva a hevederek, hogy akár otthon is használhatjuk – mondta el Dr. Boros-Gyeviné Sziklai Andrea.

Boros-Gyeviné Sziklai Andrea

A TRX népszerűségének köszönhetően hamar beteltek a helyek az SZTE Sportközpontban. Az edzést úgy állították össze, hogy kezdők is könnyen elsajátíthatták a TRX használatát. A tréning során voltak kargyakorlatok, lábgyakorlatok, illetve különböző izomcsoportokra történő mozgásformák.

tklogo

SZTE hallgatók és alkalmazottak számára elérhető további mozgásformákról, edzéslehetőségekről bővebben olvashatnak az SZTE Sportközpont honlapján és Facebook oldalán.

Mátó Gábor

Fotó: Molnár Dóra

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek