Bezár

SZTEhírek

kep3

Sansz Piknik az SZTE Füvészkertben

Sansz Piknik az SZTE Füvészkertben

2022. szeptember 19.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem speciális képzési igényű hallgatóinak rendezett pikniket az SZTE Füvészkertben az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ Sansz Irodája 2022. szeptember 10-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Piknikre nemcsak az elsős hallgatók, hanem a felsőbb évesek is meghívást kaptak. Az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ Sansz Irodája számos programmal és meglepetéssel készült erre a napra. Városnéző kisvonattal utaztak a résztvevők az SZTE Füvészkertbe, amely remek helyszínnek bizonyult a beszélgetésekhez, felfedezésekhez és az egész napos kiránduláshoz. Ebédre pizzát kaptak a hallgatók, akik QR kódos kincsvadászaton vehettek részt, társasjátékozhattak, különböző zsonglőreszközöket próbálhattak ki és ritmushangszereken zenélhettek. A hallgatók ízelítőt kaphattak a nekik szóló kurzusokból, minden kurzusvezető egy-egy állomáson várta a csapatokat, akik térképpel és útbaigazító játékos feladatokkal találtak rá az állomásokra. A napot egy hangszerekkel kísért zsonglőrbemutató zárta.

 kep2 kep1

A rendezvény célja az volt, hogy a gólyák bővebb információt kapjanak a Sansz Iroda szolgáltatásiról, személyesen találkozzanak az iroda szakembereivel és megismerkedhessenek egymással.

 kep5 kep6

A látás-, hallás-, mozgássérült, diszlexiás vagy autizmus spektrum zavarral élő hallgatókat a Sansz Iroda munkatársai tájékoztatják az igénybe vehető támogatásokról, segítenek az ügyintézésben, információt nyújtanak a tanulmányi kedvezményekről. Emellett közösségépítő programokat szerveznek, ahol az érintettek megtapasztalhatják, hogy nincsenek egyedül, a kortársak támogatása fontos erőforrás lehet.

 

SZTEinfo

Fotó: Sansz Iroda

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek