Bezár

SZTEhírek

1_cover
Országszerte 12.000 gyerek a magasban

Országszerte 12.000 gyerek a magasban

2022. október 03.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem IKIKK Társadalmi Felelősségvállalás Kompetencia Központ részvételével idén már ötödik alkalommal rendezte meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a nagy sikerű országos gyerekemelési rekordkísérletet. Izgalmas programokkal vártak minden érdeklődőt 2022. szeptember 24-én a Szent-Györgyi Albert Agóra Rendezvényközpontban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvény szervezői a rekordkísérlet évenkénti megrendezésével, a gyermekek felemelésével szimbolikusan is kifejezik, hogy a gyerek érték, és biztonságot adó családban élni jó. A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom szegedi csoportja facebook oldalán hamarosan ismét meghirdeti vándorbölcsőjét, amelyet október és december között használhat egy család.


Országszerte egyszerre emeltek fel több mint 12 ezer gyermeket. A szegedi alkalmon is több százan vettek részt. Lovagokat és hercegnőket többek között bábjáték, ugrálóvár, lovagi bemutató, táncház, Ringató foglalkozás várta. A színes programokon túl számtalan civilszervezet bemutatkozott. Állatsimogatásra, játékok, hangszerek kipróbálására nyílt lehetőség. Logopédus, egészségtanácsadó, szoptatási és életvezetési tanácsadókkal is találkozhattak a résztvevők.


Elmeld_a_gyereket_galeria
Képgaléria az eseményről

A gyerekek láthatóan élvezték a zenét, a táncot, az ugrálást. A reneszánsz mesekert feladatait teljesítők ajándékokat kaptak, de lufit minden résztvevő hazavihetett. A szülői visszajelzések alapján hasznos volt, hogy megismerkedhettek a Montessori pedagógiával, és személyesen beszélgethettek dúlákkal. Az Apa füzet és Nagyszülő füzet kiadványainak is hatalmas sikere volt.

9

A program szegedi társszervezője a Szegedi Tudományegyetem IKIKK Társadalmi Felelősségvállalás Kompetencia Központ, a Somogyi-könyvtár Agóra Gyermekkuckó voltak.

l_3


Forrás: Gesztes Olympia

Fotók: Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek