Bezár

Sajtószoba

Cover

A Déli-sarkról a katedrára -Szegeden tart előadást a tanulás világhírű szakértője

A Déli-sarkról a katedrára -Szegeden tart előadást a tanulás világhírű szakértője

2022. március 30.
1 perc

2022. április 6-án, szerdán a Szegedi Tudományegyetemen tart előadást Barbara Oakley, amerikai mérnök professzor, a világ legnagyobb online kurzusának oktatója.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Learning How to Learn tanfolyam, amely 3 milliónál több tanulót vonzott a világ minden tájáról, a legnépszerűbb tanulásmódszertani tananyag. A szórakoztató, gyakorlati ismereteket közvetítő online kurzust milliós példányszámban eladott könyvek egészítik ki, hozzájárulva Barbara Oakley nemzetközi elismertségéhez.

Barbara Oakley szegedi előadása, - amely IDE kattintva április 6-án, online bárki számára elérhető lesz - és workshopjai a tanulásmódszertanon túl kitérnek az oktatásmódszertan vívmányaira, a csoportmunka és a kollaboratív tanulás gyakorlati kérdéseire, valamint a hatékony online oktatási anyagok készítésére.

Barbara Oakley szegedi látogatása során részt vesz az SZTE nemzetközi programjában, április 5. és 8. között ugyanis Szegeden találkoznak a EUGLOH szövetség (öt európai egyetem, a francia Paris-Saclay Egyetem, a svéd Lundi Egyetem, a portugál Portói Egyetem, a müncheni Ludwig Maximilian Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem szövetsége) képviselői, hogy megvitassák a szövetség egyetemi campusokhoz köthető folyamatainak harmonizációját. A megbeszélésekhez csatlakoznak a Coursera képviselői, akik az online oktatás szegedi tapasztalatiról beszélnek. Az oktatók és adminisztratív munkatársak mellett hallgatók is érkeznek Szegedre, akik a Gazdaságtudományi Kar nemzetközi hetének programjain, például nemzetközi kurzusain vesznek részt.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek