Bezár

Sajtószoba

IMG_9172

2 millió forinttal támogatta a Két lábon vagy kétkeréken a Városért Sportegyesület a Szegedi Gyermekklinikát

2 millió forinttal támogatta a Két lábon vagy kétkeréken a Városért Sportegyesület a Szegedi Gyermekklinikát

2022. március 02.
2 perc

Kétmillió forintot adományozott az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központnak a Két lábon vagy kétkeréken a Városért Sportegyesület. Az adományból - amely a Gyermeksebészet a Műtétre Váró Gyermekekért Alapítványon keresztült folyt be a klinikára - az eszközparkot fejlesztették.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Negyedik alkalommal rendezte meg 2021. szeptemberében a Két lábon vagy kétkeréken a Városért Sportegyesület jótékonysági futóversenyét. A szervezők a nevezési díjakból befolyt összeget most is az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központnak adományozták.

 IMG_9158

Prof. Dr. Kovács Tamás, az SZTE SZAKK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek-Egészségügyi Központ Gyermeksebészeti osztályának vezetője a támogatás kapcsán elmondta: „Hosszú évekre nyúlik vissza a jó kapcsolat a sportegyesülettel, amely az elmúlt időszakban rendszeresen támogatta a Szegedi Gyermekklinikát és Egészségügyi Központot. Mindig nagyon hálásak vagyunk azért, ha valaki úgy dönt, hogy támogatja a gyermekklinikát és az itt folyó munkát a hatékonyság növelésének érdekében. Nincs ez másként most sem - a jótékonysági futóversenyen befolyt összegből, amelyet nekünk adományoztak, idén a baleseti sebészetben használt eszközparkunkat újítottuk meg, illetve két infúziós pumpát szereztünk be. A korábbi években viszont megesett, hogy az adott összegből ultrahangot, ambuláns műtőasztalt, vagy laparoszkópos felszereléseket vettünk” – összegezte Prof. Dr. Kovács Tamás.

Jakab Gusztáv, a Két lábon vagy kétkeréken a Városért Sportegyesület elnöke kiemelte: a cél továbbra is az, hogy a lehető legnagyobb mértékben járuljanak hozzá a gyermekek jólétének megteremtéséhez.

 IMG_9165

„A nevezési díjakból és támogatásokból befolyt összeg most is 100%-ban a szegedi gyermekklinikát támogatja az eszközvásárlásban. A sportesemény teljes költségét 2022-ben is, mint, ahogyan eddig minden évben az egyesület finanszírozza. Így a szegedieknek idén is csak egy dolguk lesz: ismét velünk tartani” – összegezte Jakab Gusztáv, a Két lábon vagy kétkeréken a Városért Sportegyesület elnöke.

SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek