Bezár

SZTEhírek

DSC_8803

Újrahangolt dallamok és rég elfeledett kincsek egy helyen

Újrahangolt dallamok és rég elfeledett kincsek egy helyen

2022. július 13.
3 perc

A Budapest Bár az utóbbi évek egyik legeredetibb és legérdekesebb zenei vállalkozásába kezdett akkor, amikor 2007-ben Farkas Róbert zenekara köré gyűjtötte a magyar zene kultikus alakjait. Az eredetileg egyetlen lemez elkészítésére összeállt csapat azóta is töretlen sikerrel koncertezik: színházakban, fesztiválokon és rendezvényeken lép fel. Nemrégiben a Szegedi Szabadtéri Játékokon adtak koncertet, de a közelmúltban a Szegedi Tudományegyetem Centenáriumi bálján is felléptek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Filmslágereket, kuplékat, táncdalokat és híresebbnél-híresebb dalokat dolgoznak fel mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében, újrahangolva a sokak által ismert dallamokat, vagy a már rég elfeledett kincseket.

- A repertoárt a kezdetek óta frissítjük, de az esemény helyszíne és jellege befolyásolja, hogy aznap este mit hall a közönség. A bálokon például kifejezetten ügyelünk arra, hogy sok-sok pörgős, táncolásra alkalmas muzsika csendüljön fel. Emellett az újonnan megjelenő CD-ink is mindig tartogatnak valami frisset és egy-egy emlékest repertoárja is kiegészítheti a már meglévő dalok listáját. A zenekar tagjai állandók, mindenkinek megvan a maga hangszere, amelyen kiválóan játszik. Ez a zenekar adja meg a hangzást és a biztos alapot az énekesek produkciójához – kezdte gondolatait Farkas Róbert, a Budapest Bár megálmodója, vezetője.

DSC_8636

Az, hogy mennyire érzi jól magát a közönség, már koncert közben kiderül a művészek számára.

- Természetesen már koncert közben meg tudjuk azt állapítani, hogy mennyire érzi jól magát a közönség, figyeljük, hogy amit közvetítünk, átjött-e vagy sem, hogy sikerült-e őket kikapcsolni, szórakoztatni, összhangba hozni velünk. Szerencsére szinte mindig feltöltődnek az emberek a koncertjeinken. Ez minden bizonnyal annak a több, mint ezer koncertnek köszönhető, ami a hátunk mögött van – osztotta meg a művész, aki gyermekkora óta a zenének él. Kiemelte: a Budapest Bár zenészei nemcsak a közönséget, hanem önmagukat is szórakoztatják, hiszen a zene az életük.

DSC_8629

A zenekar tagjai azonban a szórakoztatás mellett arra is törekszenek, hogy öltözékükkel is megadják a módját az adott eseménynek.

- Minden koncert szezonra igyekszünk megfelelően felkészülni mind a ruhák, mind a kiegészítők terén. A bálokon való részvétel persze még különlegesebb, egyedi alkalom. Sokkal elegánsabban jelenünk meg, és ügyelünk a már említett kiegészítőkkel is alkalmazkodni az esthez. Ilyen a frizura, a smink vagy az ékszerek – mesélte Behumi Dóri, aki saját zenekara, a Dórika és a Rombolók mellett a Budapest Bár oszlopos tagja.

DSC_8671

Az énekesnőt több kedves emlék és élmény köti Szegedhez. A Budapest Bár mára a szakmai családjává vált, hiszen rengeteg időt töltenek együtt a próbákon és a fellépéseken, kiválóan ismerik egymást, sőt a zenén kívül több ponton is kötődnek egymáshoz. Behumi Dóri szerint az elmúlt 15 év összekovácsolta őket és ez mindnyájuk számára egy óriási ajándék, amelyet a mai világban nagyon meg kell becsülni. A Tisza-parti városban a fellépésektől függetlenül is mindig örömmel tölt el időt, ha azt ideje engedi, hiszen a Budapest Bárral és a Dórika és a Rombolók zenekarral is mindig valami újdonsággal készül a közönségnek.

SZTEinfo - Pósa Tamara

Fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek