Bezár

SZTEhírek

mtny

SZTE alumnus irányítja a világ vízilabdázását

SZTE alumnus irányítja a világ vízilabdázását

2022. július 15.
2 perc

Az SZTE-n jogi diplomát szerző Dr. Molnár Tamás a világ vízilabda sportjának élére került. A háromszoros olimpiai bajnokot megválasztották a FINA vízilabda-technikai bizottsága (WPTC) elnökének a 19. FINA-világbajnokság hivatalos ülésén.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A FINA (Nemzetközi Vizisport Szövetség) elnöke, Husszein el-Musszalam személyesen gratulált és jó munkát kívánt a kinevezése után Dr. Molnár Tamásnak, aki szegedi egyetemi évei alatt vált nemzetközi szinten is elismert sportolóvá.  Miután megszerezte jogász diplomáját a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, már nemcsak a medencében, hanem a sportszakmai és sportdiplomáciai közegben is egyre komolyabb sikereket ért el. A szegedi szakember a mostani kinevezéssel a vízilabdázás egyik legfontosabb pozícióját tölti be.

- A FINA, mint a világ vizes sportjait egyesítő nemzetközi sportszövetség a szervezete alá tartozó sportágait, ha úgy tetszik szakágait, mint például az úszást, műugrást vagy épp a vízilabdát sportszakmai értelemben a technikai bizottságain keresztül irányítja. A szakmai előkészítő munka alapján, a szakág javaslatait követve végül is az elnökség vagy a közgyűlés fogadja el a szakmai javaslatainkat. A vízilabda – mind a női, mind a férfi póló – szakmai irányításának élére kerülhettem most ebben a pozícióban, amely bizonyosan mondhatom, hogy az egész magyar egyetemes vízilabdasportnak is szól, hiszen személyemben egyesíti a magyar vízilabdasport olimpiai, világ- és Európa-bajnoki, sőt eddigi klubsikereinek, és a szakmában dolgozó nemzetközi szakembereknek az elismerését is valahol – mondta el Dr. Molnár Tamás a Mandinernek adott interjúban.

Dr. Molnár Tamás jogász, háromszoros olimpiai, világ- és kétszeres Európa-bajnok vízilabdázó, kétszer nyert Világ-ligát. 2009-től vízilabda-játékvezető. 2015-ben a Magyar Vízilabda-szövetség játékvezetői testületének elnökének választották. 2016 januárjában beválasztották a FINA a sportolói bizottságába, 2016 májusában pedig a LEN vízilabda bizottságába is. 2017 júliusától a FINA vízilabda bizottságának tagjaként ténykedik. 2020 júliusában újra megválasztották a Magyar Vízilabda-szövetség alelnökének, azóta is betölti ezt a pozíciót. Az úszósport hírességek csarnokának 2015-ben lett a tagja, megkapta az egyik legmagasabb állami kitüntetést, a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal elismerést harmadik olimpiai bajnoki címe után. Szülővárosa vízilabdasportjától sem szakadt el, jelenleg is részt vesz a Szegedi Férfi Vízilabda Csapat vezetésében.

Dr. Molnár Tamás aktív tagja az SZTE-n végzetteket tömörítő Alma Mater Klubnak, amely júniusban Családi és Sport Weekendet rendezett, ahol a korábbi vízilabdázó is részt vett és díjakat adott át. A vele készült hosszabb interjúnkból az is kiderül, hogyan tudta összeegyeztetni a tanulást és a sportot, amíg az SZTE hallgatója volt.

tklogo

 

SZTEinfo/Lévai Ferenc

Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek