Bezár

SZTEhírek

pexels-pixabay-33101

Ornitológiát, fotózást is lehet tanulni az SZTE-n, felnőttképzés keretében

Ornitológiát, fotózást is lehet tanulni az SZTE-n, felnőttképzés keretében

2022. július 26.

Több különböző és népszerű képzés közül választhatnak azok, akik az SZTE JGYPK SZTFI-n, felnőttképzés keretében szeretnék bővíteni ismereteiket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának Szakképzési, Felnőttképzési és Tudásmenedzsment Intézete képzései között szerepel hidrobotanika, kulturális rendezvény szervezője, fotós és ornitológus oktatás is.

2020-ban átalakult a szakképzés rendszere. Az új képzési szerkezet egyik ágát a szakmai oktatásban elsajátítható szakmák, másik halmazát a szakmai képzés keretében megszerezhető szakképesítések alkotják.

A szakképesítés megszerzésére irányuló szakmai képzéseket felnőttképzési tevékenység keretében végezheti olyan képző intézmény, aki erre a tevékenységre engedéllyel rendelkezik. Az ilyen jellegű szakmai képzés sikeres elvégzését követően a résztvevő tanúsítványt kap, ami képesítő vizsgára történő jelentkezésre jogosítja. A sikeresen vizsgázók pedig képesítő bizonyítványt, szakképesítést szereznek.

Az olyan képzések, tanfolyamok amelyek szervezett, célirányos kompetenciakialakításra és kompetencia-fejlesztésre irányulnak, a felnőttképzési törvénynek megfelelően, bejelentés alapján folytatható képzések. Az ilyen jellegű képzések szintén tanúsítvánnyal zárulnak, azonban ez a tanúsítvány nem jogosít képesítő vizsgára, és nem biztosít államilag elismert szakképesítést.

A felnőttképzési tevékenységet elsősorban a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény, valamint a 11/2020. (II. 7.) Korm. rendelet a felnőttképzésről szóló törvény végrehajtásáról szabályozza.

Az SZTE JGYPK SZFTI képzéseiről további információk elérhetők ezen a linken.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek