Bezár

SZTEhírek

IMG_8464

Középiskolásoknak szervezett országosan is egyedülálló gazdaságtudományi tábort az SZTE

Középiskolásoknak szervezett országosan is egyedülálló gazdaságtudományi tábort az SZTE

2022. július 29.
3 perc

Két év kihagyás után újra megnyitotta kapuit a Szegedi Tudományegyetem EcoCamp tehetséggondozó tábora, ahol a középiskolás diákok játékos, interaktív formában bővíthetik gazdasági ismereteiket. A diákok az ismereteket egyetemi oktatóktól, illetve szakmai partnerektől, mint például a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaitól, vagy a néhány hete Európai Vállalkozásfejlesztési Díjban részesült Junior Achievement Magyarország szakembereitől kapják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara immár kilencedik alkalommal látja vendégül a középiskolásokat. Az egyhetes EcoCamp tehetséggondozó táborba idén 40-nél is több középiskolás jelentkezett, akik tanári ajánlással és kiváló tanulmányi eredménnyel pályázhattak az ingyenes programra.

gtkd

- Rendkívül fontos számunkra, hogy minél szorosabb kapcsolatot ápoljunk a középiskolákkal, amelynek a tábor kiváló lehetőséget biztosít a tehetséggondozási tevékenységünk keretében. Külön öröm számunkra, hogy továbbra is nagy érdeklődést mutatnak a pályaválasztás előtt állók, hiszen idén is sok középiskolás diákot láthatunk vendégül, akik összesen 14 szakmai, illetve 6 szabadidős programon vehetnek részt. Az érettségi előtt álló fiatalok számára hasznos betekintést nyújt a tábor a gazdasági és pénzügyi összefüggések megértésébe, ezáltal pedig segíti a pályaválasztást is. Bízunk benne, hogy a jövőben is meg tudjuk rendezni tehetséggondozó táborunkat és jövőre a X. EcoCamp résztvevőit láthatjuk vendégül – mondta el az esemény megnyitóján Dr. Kovács Péter, az SZTE GTK dékánja.

 gtkfigy

A Gazdaságtudományi Kar eredeti célkitűzése a lakosság pénzügyi kultúrájának javítása volt, hiszen a korábbi felmérések arra világítottak rá, hogy ez elmarad az elvárt szinttől. A Kar oktatói ennek fejlesztése érdekében a tábor keretében kívánják a pénzügyi tudatosságot erősíteni, elsősorban a fiatal korosztály körében. Az elmúlt években már nemcsak a pénzügyi ismeretek, hanem menedzsment, marketing, turizmus, valamint statisztika, prezentációs technikák és vállalkozóvá válás is hangsúlyosan jelenik meg a szakmai előadások között.

 ec

A programok során játékos formában, interaktív módon sajátíthatják el ezeket az ismereteket a diákok egyetemi oktatóktól, illetve szakmai partnerektől, mint például a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaitól, illetve a néhány hete Európai Vállalkozásfejlesztési Díjban részesült Junior Achievement Magyarország szakembereitől. Emellett fiatal vállalkozókkal is találkozhatnak egy startup kerekasztal beszélgetés során a táborozók, amelyen a beszélgetés résztvevői betekintést nyújtanak abba, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznie egy fiatalnak, ha egyetemi évei során egy vállalkozói ötletet szeretne megvalósítani.

 gtkokt

A kezdeményezés sikerességét mutatja, hogy azok közül a középiskolások közül, akik az SZTE táborában ismerkedtek meg a gazdaságtudománnyal, mára többen hallgatói, illetve oktatói az intézménynek. Az idei tábor szervezésében 3 oktató, illetve 17 egyetemi hallgató vesz részt. A három oktatói szervező: Huszár Sándor, Kuruczleki Éva és Kálmán Melitta, akik közül Kálmán Melitta még diákként is részt vett az EcoCamp táborban, immár pedig oktatóként vesz részt a szervezésben. A hallgatói szervezők közül többen vannak, akik középiskolás diákként találkoztak először a táborral és a Karral, majd pedig a továbbtanulásnál is az SZTE GTK-t választották.


SZTEinfo

Fotó:SZTE GTK


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek