Bezár

Sajtószoba

MentorProgram_uszegedre

Töretlen az érdeklődés az SZTE Alma Mater alumni mentorprogram iránt: indul az új ciklus

Töretlen az érdeklődés az SZTE Alma Mater alumni mentorprogram iránt: indul az új ciklus

2022. január 31.
2 perc

Az Alumni mentorprogram a Szegedi Tudományegyetem Alma Materének kezdeményezése, amely 2014 tavaszán indult azzal a céllal, hogy a munkaerőpiacon már elhelyezkedett SZTE-s diplomások szakmai tudását, tapasztalatait becsatornázza a jelenlegi oktatási rendszerbe. A program folyamatos fejlődéssel már a 17. ciklusánál tart, eddig 635 hallgatót juttatott munkaerő-piaci előnyhöz a hálózatba bevont 1000 alumni mentor segítségével.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Alma Mater munkatársai az új érdeklődők számára online tájékoztató keretében mutatják be 2022. február 2-án a program lehetőségeit, kereteit. Ezt megelőzően az őszi ciklus tapasztalatainak összegzése történik a régi, tapasztalt mentoraikkal, szintén online találkozó keretében február 1-én.

Videós útmutatók is rendelkezésére állnak azoknak, akik nem tudnak részt venni az online fórumokon. A legkiemelkedőbb mentorokat az Alma Mater „reflektorfénybe állítva” megjelenési lehetőséggel jutalmazza, így ismerve el szakmai eredményeiket.

Bár az alumni mentorálás személyes kapcsolat egy tapasztalt szakember és hallgató között, ahol a mentor megosztja tudását és tapasztalatait a hasonló pályára készülő hallgatóval, de az egyszerű mentorálási beszélgetések mellett a mentoroknak lehetőségük van cég/gyárlátogatás szervezésére. A mentorok ezen bemutathatják a cégen belüli szakmai, karrier lehetőségeket. Az alumni mentorok szerepe a cégek számára évente kiírt Alma Mater Díj elbírálásban is szerepet játszik, valamint számos esetben belépője céges gyakornoki programoknak, így érdemes a programban való részvételnél erre az aspektusra is figyelemmel lenni.

A mentorprogram nyitott az SZTE-n, vagy jogelőd intézményeiben végzettek számára, de akár az SZTE-n dolgozó kutatók, oktatók, munkatársak is csatlakozhatnak, ha rugalmas formát keresnek a hallgatókkal történő együttműködésre.

 

Ha a program felkeltette érdeklődését, csatlakozzon az Alumni mentorprogramhoz, további részletekért keresse Alma Mater útmutatóit, vagy kérdezzen a program koordinátorától!

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek