Bezár

Sajtószoba

weboldal_nyito_janikovszky

Janikovszky-emlékverseny az SZTE BTK-n

Janikovszky-emlékverseny az SZTE BTK-n

2022. február 17.
2 perc

Az SZTE BTK Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszéke „Te is tudod?” címmel Janikovszky-emlékversenyt hirdet. A megmérettetésre az általános iskolák hetedik és nyolcadik osztályos diákjai, valamint a középiskolások jelentkezését várják, határon innen és túlról egyaránt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Janikovszky Éva, a Szegedi Tudományegyetem egykori bölcsész hallgatója, egyik legismertebb alumnája. A szegedi születésű, József Attila-díjas írónő, költő és szerkesztő előtt 95. születésnapja alkalmából tiszteleg a versenyt meghirdető tanszék, és a centenáriumát ünneplő SZTE.

A szervezők a megmérettetésre 3-3 fős csapatok jelentkezését várják, értékes nyereményekért. A csapatoknak megalakulásukkor egy-egy mentort is választaniuk kell maguk mellé egy-egy tanár személyében. Az első fordulóra „Az én Janikovszkym” című videóval lehet nevezni. A pályázat beadásának határideje: 2022. március 6.

Az SZTE Janikovszky Éva tiszteletére szervezett emlékversenye három fordulóból áll. Az első két fordulóban minden csapatnak ugyanazt a feladatot kell megoldania a digitális térben. A harmadik fordulóba csak a legjobb eredményt elért három csapat kerülhet be. Ezt a döntőt az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszéken rendezik meg 2022. április 29-én. A szervezők az útiköltséget megtérítik, és – igény szerint – minden résztvevő számára biztosítják majd a szegedi szállást. A zsűriben szerepet vállal Szekeres Nikoletta, a HUBBY elnöke, Dóka Péter, a Móra Kiadó főszerkesztője, valamint Janikovszky János, a Móra Kiadó tulajdonosa és vezérigazgatója, az írónő fia.

A Janikovszky-emlékverseny házigazdája és rendezője az SZTE BTK Kulturális Örökség és Humán Információtudományi Tanszék, társrendezője a HUBBY – Magyar Gyermekkönyv Fórum és a Móra Könyvkiadó. A rendezvényt a centenáriumát ünneplő Szegedi Tudományegyetem támogatja.

Az eseményről az érdeklődők bővebben IDE kattintva tájékozódhatnak.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek