Bezár

SZTEhírek

Az_SZTE___hallgatoit_dijaztak_a_Stipendium_Hungaricum_Welcome_Eventen

Az SZTE Mezőgazdasági Kar hallgatóit díjazták a Stipendium Hungaricum Welcome Eventen

Az SZTE Mezőgazdasági Kar hallgatóit díjazták a Stipendium Hungaricum Welcome Eventen

2022. december 07.
3 perc

„Kiváló tanulmányi díjat” vehettek át a Lengyel Miklóstól, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkárától november 23-án a Stipendium Hungaricum Ösztöndíjjal Magyarországon tanuló hallgatók. A nívós eseményen a Szegedi Tudományegyetem két mezőgazdasági mérnök hallgatóját is kitüntették.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Tempus Közalapítvány másodjára rendezte meg a „Stipendium Hungaricum Welcome Event” címmel, amelynek a Radisson Blu Béke Hotel adott otthont Budapesten. A rendezvényt a tanulmányaikat a 2022/23-es tanévben megkezdő hallgatók fogadására szervezték.

Az ország számos pontjáról érkező gólyákat Lengyel Miklós, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, képzésekért, ösztöndíjprogramokért és tudománydiplomáciáért felelős helyettes államtitkára biztató és üdvözlő szavakkal fogadta.

Lengyel_Miklos_a_Kulgazdasagi_es_Kulugyminiszterium

Lengyel Miklós, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, képzésekért, ösztöndíjprogramokért és tudománydiplomáciáért felelős helyettes államtitkára. Fotó: Katsidis Diána

Az államtitkár beszédében kiemelte, hogy a rendezvényen résztvevő friss Stipendium Hungaricum hallgatók jobban megismerhetik Magyarországot, a magyar történelmet, kultúrát és általában az itteni életet, és ezeket a tapasztalatokat majd otthon is kamatoztatni tudják, ezzel is erősítve az országok közötti kapcsolatokat.

A beszédét követően az államtitkár - Dobos Gáborral, a Tempus Közalapítvány Study In Hungary igazgatójával közösen - átadta a kiváló eredményekkel rendelkező ösztöndíjasok számára a Stipendium Hungaricum hallgatói díjakat (Stipendium Hungaricum Student Excellence Award). A Kiváló Tanulmányi Díjakat azoknak a Stipendium Hungaricum Ösztöndíjasoknak ítélték oda, akik kiemelkedő teljesítményt értek el, és a kiemelkedően hozzájárultak a Stipendium Hungaricum közösség fejlődéséhez.

Afiqah_Izzati_Bindi_Sundusin_es_Nhu_Doan_Y_Phuong

Afiqah Izzati Bindi Sundusin, és Nhu Doan Y Phuong, mindketten a Mezőgazdasági Kar másodéves mezőgazdasági mérnöki hallgatói. Fotó: Katsidis Diána

Ehhez a célhoz a Szegedi Tudományegyetemen kiváló tanulmányi eredménnyel büszkélkedő két Stipendium Hungaricum ösztöndíjas hallgató is hozzájárult: Afiqah Izzati Bindi Sundusin, és Nhu Doan Y Phuong, mindketten a Mezőgazdasági Kar másodéves mezőgazdasági mérnöki hallgatói.

Katsidis_Diana_nemzetkozi_szakerto_aki_szemelyesen_kiserte_el_a_hallgatokat_a_dijatadora

Katsidis Diana nemzetközi szakértő, aki személyesen kísérte el a hallgatókat a díjátadóra és a díjazottak. Fotó: Katsidis Diána

– Nagy megtiszteltetés ez számunkra, hiszen több mint 700 szegedi Stipendium Hungaricum ösztöndíjas közül került ki a két nyertes. A hallgatók számára is fantasztikus élmény, hiszen nekik is nagy elismerés, és büszkék arra, hogy fontos részei a Szegedi Tudományegyetemnek és az országnak – mondta Katsidis Diana nemzetközi szakértő, aki személyesen kísérte el a hallgatókat a díjátadóra.

Az államtitkári köszöntő és díjátadó után az ebéd következett, ahol a jelenlévők megoszthatták tapasztalataikat, benyomásaikat Magyarországról.

Az ebédszünetet követően a diákok budapesti városnézésen vehettek részt. Megismerkedhettek a főváros legfontosabb nevezetességeivel, valamint közösségépítő interkulturális tréningen mélyíthették el tudásukat a magyar kultúra iránt.


SH_Welcome_Event_galeris
Képek az interkulturális tréningről. Fotó: Katsidis Diána

A workshop kiváló alkalom arra, hogy a világ különböző részeiről Magyarországra érkező hallgatók találkozzanak, ismerkedjenek egymással és kultúránkkal. A közösségépítő tréningen először párokba rendeződtek a hallgatók, hogy érezzék: egy csoport tagjai. Az oldott feladatok ahhoz kívántak hozzájárulni, hogy feloldják a kulturális különbségeket és a hallgatók őszinte nyitottsággal vegyüljenek egymással.

 

Kovács-Jerney Ádám

Borítókép: Az SZTE hallgatóit díjazták a Stipendium Hungaricum Welcome Eventen Fotó: Katsidis Diána

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek