Bezár

SZTEhírek

Nyitokep_Rajztabla_1

Az SZTE BBMK oktatója énekelte a Himnuszt a 37. Forma-1-es Magyar Nagydíjon

Az SZTE BBMK oktatója énekelte a Himnuszt a 37. Forma-1-es Magyar Nagydíjon

2022. augusztus 02.
2 perc

Rost Andrea, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar Magánének Tanszékének oktatója, a világszerte ismert szoprán, Kossuth-díjas, Prima Primissima díjas és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő énekelte a 37. Forma-1-es Magyar Nagydíj rajtját megelőző ceremónián a magyar Himnuszt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

- Hatalmas megtiszteltetés és nagy öröm volt számomra magyar földön, százezer ember és a világ előtt elénekelni a magyar Himnuszt a Hungaroringen. Nagyon jól éreztem magam az izgalmas verseny alatt - mondta a himnusz eléneklése után Rost Andrea.

 

A művésznő rajong a gyors autókért, imád vezetni, a Forma-1 pedig a kedvenc sportágai közé tartozik.

 

- A McLaren a kedvenc csapatom – jelentette ki, majd hozzátette: mivel az egész családja nagy Forma-1-es rajongó, nagyon örült, amikor felkérték a Himnusz eléneklésére. Azt, hogy mennyire nem idegen számára az autósport, mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy idén a születésnapjára Supercar Tourt kapott ajándékba, ezzel pedig egy olyan csapat tagjává válhatott, amely Lamborghinikkel, Ferrarikkal, Mercedesekkel és Porschékkal szelte az utakat.

 

A 37. Forma-1-es Magyar Nagydíjat 2022. július 31-én Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte meg a Hungaroringen. A 24 éves vb-címvédő ezzel tovább növelte előnyét az összetettben. Verstappen a tizedik helyről rajtolva úgy győzött, hogy riválisainak szinte esélyük sem volt arra, hogy megnehezítsék a dolgát. A holland pilóta pályafutása 28. futamgyőzelmét aratta, ezzel a háromszoros világbajnok brit Jackie Stewartot megelőzve immár egyedül áll az örökranglista nyolcadik helyén.


Második helyen a hétszeres vb-győztes brit Lewis Hamilton végzett, míg harmadikként a másik Mercedesszel pole pozícióból rajtoló George Russell zárt.


A szezon a nyári szünet után, négy hét múlva a Belga Nagydíjjal folytatódik.

 

A Hungaroringen felcsendülő Himnusz IDE kattintva tekinthető meg újra.

 

SZTEinfo – Pósa Tamara

Forrás: SZTE BBMK/MTI

Fotó: Rost Andrea hivatalos Facebook oldala/MTI – Sahin-Tóth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek