Bezár

Sajtószoba

PontOtt_Felveteli_Kampany

Idén is nőtt a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezők száma

Idén is nőtt a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezők száma

2022. április 12.
3 perc

Dobogós helyen végzett a Szegedi Tudományegyetem az egyetemek és főiskolák között a jelentkezők száma alapján. Február közepéig összesen több, mint 99 ezren jelentkeztek felsőoktatási intézménybe Magyarországon, ebből összesen 14518, első helyen pedig 7218 diák választotta az ország legjobb egyetemét.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem 2022-es felvételi jelentkezési számai híven tükrözik meghatározó jelenlétét és szerepét a magyar felsőoktatásban. Az intézmény népszerűségének oka, hogy széleskörű, nemzetközi felsőoktatási rangsorokban jegyzett képzési kínálattal rendelkezik és a felsőoktatásban meghatározó QS rangsorban évek óta őrzi első helyét a magyar felsőoktatási intézmények között. A jelentkezők tudatos választásának indoka, hogy az SZTE tagja a EUGLOH európai egyetemi szövetségnek, így azok a hallgatók, akik szeptemberben majd megkezdik szegedi tanulmányaikat a párizsi, portói, müncheni, lundi partneregyetemek hallgatói is lesznek.

Az SZTE nagy múltra visszatekintő oktatási intézményként, tradicionális értékeit tisztelettel őrzi és ápolja, ugyanakkor ezen szilárd történelmi alapokon építkezve, már a következő 100 év értékeinek megteremtésén dolgozik. A 2022-ben jelentkezett fiatal diákok közül a tavalyi évhez képest 2,6%-kal többen, míg az elsőhelyes jelentkezők számát tekintve 7218-an jelentkeztek a Tisza-parti universitasra.

„Az egyetem vezetése, oktatóink és kutatóink küldetésüknek tekintik, hogy a nálunk végzettek, a jövő értelmiségeként, széleskörű látásmóddal és határok nélküli tudással állják meg helyüket a szakmai életpályájukon. Építve a modellváltás adta lehetőségekre, egyetemünk elkötelezett a tekintetben, hogy elsőként vezesse be a legújabb felsőoktatási megoldásokat és innovációkat. E célunk megvalósítását szolgálja a Courserával, a világ egyik legnagyobb nemzetközi online oktatási platformjával kialakított, Kelet-Közép Európában egyedülálló együttműködésünk is, melynek keretében ingyenesen nyitjuk meg hallgatóink előtt a világ vezető egyetemeinek és vállalatainak online kurzusait és oktatási moduljait. További előremutató oktatási programokat dolgozunk ki hallgatóink tanulmányi előrehaladása, sikeressége és egyetemünk nemzetközi jelenléte érdekében. A felvételizők előtt kapuink nyitva állnak, várjuk őket a jövő értékeinek közös megteremtéséhez” – mondta Prof. Dr. Rovó László a Szegedi Tudományegyetem rektora, az egyetem iránt tapasztalható, folyamatosan emelkedő érdeklődésre reagálva.

Az egyetem az elmúlt 100 évben mindig arra törekedett, hogy elismert hazai és nemzetközi partnerekkel erősítse kapcsolatrendszerét. Ennek a folyamatnak meghatározó állomása a EUGLOH programban való részvétel, ahol az Európai Egyetemi Szövetség tagjaként, Európa több meghatározó egyetemével partnerségben, határon átívelő oktatási programokat és képzéseket nyújt.

„A Szegedi Tudományegyetem több mint 300 féle szakot hirdetett meg a 2022A felvételi eljárásban nappali, levelező és távoktatásos munkarendekben. Alapképzésre 4465-en, mesterképzésre 1327-en, osztatlan képzésekre 1099-en, míg felsőoktatási szakképzésre 327-en jelentkeztek első helyen. Legnépszerűbb szakjaink a programtervező informatikus, az általános orvos, a pszichológia, a jogász, a gazdálkodási és menedzsment, illetve az ápolás és betegellátás” – mondta Szakál Péter a Szegedi Tudományegyetem Oktatási Igazgatója.

Vonzóvá teheti a végzős középiskolások szemében az intézményt az is, hogy a program keretében az elsők között ad ki más egyetemekkel közös, nemzetközi diplomákat. A jelentkezett hallgatók a legmodernebb oktatásmódszertannal találkozhatnak és csatlakozhatnak a nemzetközi oktatási vérkeringésbe is.

SZTEinfo

Fotó: Sahin-Tóth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek