SZTE Info

MGK_Epulet

Tanévnyitó Ünnepi Tanácsülés az SZTE Mezőgazdasági Karán

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara Tanévnyitó ünnepséget rendez 2021. szeptember 6-án, hétfőn 16.00 órai kezdettel a hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal Dísztermében.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényen Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere köszönti az elsőéveseket, majd Dr. Mikó Edit az SZTE Mezőgazdasági Kar dékánja és Dr. Komarek Levente oktatási dékánhelyettes mond beszédet. Ezután az elsőévesek eskütétele következik, végül díjak, elismerések átadására kerül sor.

 

Nappali és levelező tagozaton 227 hallgató kezdheti meg tanulmányait az SZTE Mezőgazdasági Karon a 2021/2022-es tanévben, közülük 35 külföldi, akik 25 országból, többek között Nigériából, Laoszból és Kínából érkeztek Hódmezővásárhelyre.

 

Sikeres felvételi, illetve pótfelvételi időszak után összesen 27,5 százalékkal növelte új hallgatói létszámát az SZTE Mezőgazdasági Kara az idei tanévben. A legnépszerűbb szak mind nappali, mind levelező tagozaton a Mezőgazdasági mérnöki BSc képzés volt, összesen 77-en kezdhetik meg tanulmányaikat, így a tavalyihoz képest a duplájára nőtt a felvett hallgatók száma. Emelkedett az előző tanévhez képest a hallgatói létszám a Gyógy- és fűszernövények FOSZ képzés esetében is, itt 34-en kezdhetik meg tanulmányaikat a karon.

 

Az ünnepségre tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit!


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.