Bezár

SZTEhírek

alumni_uni

Ezt nézd otthon, ha szórakozni és tanulni is szeretnél

Ezt nézd otthon, ha szórakozni és tanulni is szeretnél

2020. május 07.
4 perc

Az SZTE Alma Mater YouTube csatornáján az összes eddigi Alumni Uni – Tudásműhely előadás elérhető.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A járványhelyzet miatt sok érdekes programról maradunk le, de ez nem azt jelenti, hogy le kell mondanunk az élményekről – szerencsére a közösségi médiafelületek kiváló lehetőséget biztosítanak szórakozásra és tanulásra egyaránt. Az SZTE Alma Mater Alumni Uni – Tudásműhely című előadássorozatának tavaszi etapja elmaradt, de ősszel mindkét – márciusra és áprilisra tervezett alkalom – pótlásra kerül majd. Addig is, aki még nem látta, vagy újra megnézné az eddigi Alumni Uni előadásokat elérheti az SZTE Alma Mater You Tube csatornáján.


Az alábbi előadók és témák szerepeltek már az Alumni Uni színpadán:


Sákovics Diána pszichológus, Z. Karvalics László, a BTK oktatója: Párkapcsolataink a net hálójában

Az évtized egyik legmeghatározóbb változásait kétségkívül a közösségi média és az okos eszközök hozták. A téma számos vitát generál: összeköt, vagy széthúz minket? A kapcsolataink javára, vagy kárára válik?

Klausz Melinda közösségi média szakértő, Mátyus Imre az SZTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék oktatója: Te mennyit árulsz (el) magadból?


A közösségi média használata bár pénzbe nem kerül, mégsem ingyenes: a legszemélyesebb adatainkkal és információinkkal fizetünk érte. Előadássorozatunk ezen alkalmával a meghívott előadóink arról beszélnek, hogy mennyit árulunk el magunkról az interneten.


Vecsei H. Miklós színész és Dr. Szabó Éva, pszichológus, az SZTE oktatója: Offline, mindfull

Dr. Szabó Éva pszichológus, az SZTE Pszichológiai Intézet és a Szociál- és Fejlődéspszichológiai Tanszék vezetője, és Vecsei H. Miklós író, dramaturg, színész előadása offline létről, mindfulnessről.


Vályi István infuencer és Révész Balázs, az SZTE GTK oktatója: Ki vezet? Befolyásolási technikák

Mindennapi választásainkat befolyásolni szeretnék minden területen. Ennek egy részével tudatában vagyunk, egy részét észre se vesszük, és van olyan is, hogy bár észre vesszük, mégis engedünk neki, hiszen úgy érezzük, lehet nekünk is így a legjobb. De mégis, melyek azok a legtöbbet használt technikák, leghatásosabb eszközök, amelyek érnek bennünket?


Tari Annamária pszichológus és Dr. Kérchy Anna: A testképformáló (közösségi) média

Vajon hogyan formálja test(kép)ünket a (közösségi) média: motivál vagy hátráltat? Vajon milyen pszichológiai folyamatok játszódnak le a háttérben? S vajon hogyan jelenik meg, és hogyan változik a testkép fogalma a művészetekben? Ezeket a kérdéseket vizsgáltuk meg a pszichológia és a művészet megközelítéséből Tari Annamária és Dr. Kérchy Anna segítségével.


Szirmai Gergely youtuber és Dr. Prónay Szabolcs, az SZTE GTK oktatója: Brandépítés az online térben

Kíváncsi vagy, hogy egy ismert influencer milyen "eszközöket" használ, valamint hogy szerinte milyen "eszközök" működhetnek? Hol és hogyan kell elhelyezni egy terméket a videóban? Hogyan építse fel magát egy influencer? Valamint érdekel az, hogyan is néz ki a sztárokra, híres szakemberekre épülő marketing, illetve ezek milyen brandépítő eszközöket vesznek igénybe, és milyen hatásokat vonnak maguk után? Az előadásban válaszokat kaphatsz ezekre a kérdésekre.


Lakatos Márk stylist, újságíró és Zanin Éva divatkutató, társadalomtörténész: Fenntartható divat?

Vajon az emberek többsége tisztában van vele, hogy a divatipar a negyedik legkörnyezetszennyezőbb iparág a világon? Vajon, ha többen tisztában lennének azzal, hogy ezeket a termékeket milyen szörnyű körülmények között állítják elő, kétszer is meggondolnánk, hogy mit vásárolunk? Jogosan merül fel a kérdés: megéri-e az olcsó ruhadarabokat pár hétig használni, majd pedig eldobni, vagy inkább minőségi, időtálló, klasszikus darabokból lenne érdemes összeállítani a ruhatárunkat?


Arató András (Hide the Pain Harold) mém sztár, Dr. Imreh Szabolcs, az SZTE GTK oktatója: Újratervezés

Mit is jelent karriert váltani? Egy teljesen új életet kezdeni? Minden meg fog változni? Mennyire kell bátornak, illetve felkészültnek lenni ehhez?

A fenti kérdésekről Arató András, vagyis Hide The Pain Harold és Dr. Imreh Szabolcs beszélgetnek. Arató András, aki egy budapesti nyugdíjasból vált netes mémsztárrá, és a karrierváltás nehézségeiről mesél, Dr. Imreh Szabolcs a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának egyetemi docense pedig arról, hogy megéri-e belevágni.

 

A következő Alumni Uni – Tudásműhely előadás szeptemberben kerül megrendezésre, a két előadó Antal Éva „Vászonzsákoslány” és Dr. Gál Tamás városklimatológus lesznek. Az előadás címe: A klíma változik. Te változtatsz? A rendezvény pontos időpontja az SZTE Alma Mater felületein lesz elérhető hamarosan.


Az Alumni Uni – Tudásműhely az SZTE Alma Mater rendhagyó rendezvénysorozata, amely az EFOP 3.4.3 pályázat kereti között valósul meg. Eseményeinkre két előadót hívunk, akik egy azonos témát más szemszögből közelítenek meg, majd a rövid - kb. 30 perces - előadások után a rendezvény második felében a két előadó beszélget az adott témáról egy moderátor segítségével. A program zárásaként lehetőség nyílik kérdezni az előadóktól, illetve közösen megvitatni a hallottak után felmerült gondolatokat.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek