kiemelt_SZTE_RH2

Első vidéki egyetemként csatlakozott az SZTE a Demola nemzetközi innovációs hálózathoz

Első vidéki egyetemként a Szegedi Tudományegyetem csatlakozott a Demola nemzetközi innovációs hálózathoz az SZTE Virtus Vállalkozáskatalizátor program keretében – írja a forbes.hu. A projektben egyetemi hallgatók mentori támogatással keresik a megoldást valós ipari vagy üzleti problémákra.

A Demola célja az egyetemi hallgatók és vállalatok együttműködésének támogatása, és egy olyan közösség létrehozása, amely kreatív ötletekkel és módszerekkel dolgozik piaci problémák megoldásán, legyen szó informatikai, mérnöki, üzleti, marketing, design vagy társadalmi jellegű felvetésekről.


A szegedi központ a budapestihez hasonlóan működik majd: miután az ipari partnerek felkeresik különböző ipari vagy üzleti problémákkal, a Szegedi Tudományegyetem minden szemeszterben hallgatókat toboroz, akik a cégek vezető képviselőivel és a Demola facilitátoraival együttműködve 8 héten keresztül dolgoznak a problémák megoldásán. A szegedi Demola működése április második felében indul, első körben két hazai céggel, az Univer Product Zrt.-vel és a Transmoduls Kft.-vel dolgozik majd együtt ipari problémákon, de hosszabb távon nem csak helyi cégekben gondolkoznak – olvasható a forbes.hu oldalán.


A Demola Magyarország mellett 15 másik országban (Finnország, Svédország, Dánia, Norvégia, Japán, Spanyolország, Franciaország, Litvánia, Lettország, Portugália, Szlovénia, Kína, Mexikó, Dél-Afrika, Namíbia) van jelen. A hálózatnak több mint 50 egyetem a tagja.

Az Egyetem neve:
Szegedi Tudományegyetem
Rövidített megnevezése: SZTE
Székhelye: Szeged, Dugonics tér 13.
Postacíme: 6720 Szeged, Dugonics tér 13.
Központi telefonszáma: (62) 544-000

C_evszammal

Az egyetem megnevezése külföldi kapcsolataiban:
latinul:
Universitas Scientiarum Szegediensis
angolul:
University of Szeged
németül:
Universität Szeged
franciául:
Université de Szeged

Az egyetem alapítója:
Országgyűlés

Az egyetem felügyeleti szerve:

Innovációs és Technológiai Minisztérium