Bezár

SZTEhírek

Kitüntetett egyetemi polgárok a március 15-i nemzeti ünnepen

Kitüntetett egyetemi polgárok a március 15-i nemzeti ünnepen

2015. március 16.
1 perc

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából kitüntetettek között a Szegedi Tudományegyetem polgárainak, illetve a Tisza-parti universitashoz kötődő személyeknek a munkáját is elismerték.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Március 15. alkalmából a Parlamentben Áder Jánostól, hazánk köztársasági elnökétől vehette át a Magyar Érdemrend Középkereszteje a csillaggal kitüntetést PACZOLAY PÉTER, az Alkotmánybíróság volt elnöke, a Szegedi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Kar Politológia Tanszékét vezető professzor “az Alkotmánybíróság elnökeként az alkotmányosság védelme érdekében végzett tevékenységéért”.

A parlamenti ünnepségen a Magyar Érdemrend Középkeresztje (polgári tagozat) kitüntetést vehette át VÍGH LÁSZLÓ Széchenyi-díjas kutatóvegyész, biokémikus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Kutatóközpontjának kutatóprofesszora, a Szegedi Tudományegyetem címzetes egyetemi tanára, a Straub Örökség Alapítvány elnöke. A Szegedi kutatónak “a stressz és adaptáció sejt- és molekuláris szintű folyamatainak megismerését célzó kutatási eredményeit, valamint a kutatói pálya népszerűsítése érdekében végzett jelentős tudományszervezői tevékenységét” ismerték el.

 

A nemzeti ünnep jeles eseményeként a Pesti Vigadóban – Áder János, Magyarország köztársasági elnöke megbízásából – Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nyújtotta át a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést HAJNAL FERENC egyetemi tanárnak, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Családorvosi Intézet és Rendelő intézetvezetőjének; valamint KISS TAMÁS JÓZSEF, a kémiatudomány doktora részére, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Szervetlen és Analitikai Kémiai Tanszékének tanárának.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek