Bezár

SZTEhírek

Az SZTE is sikert ért el a H2020 Teaming pályázatán

Az SZTE is sikert ért el a H2020 Teaming pályázatán

2015. február 05.
2 perc

Több más hazai intézménnyel együtt a Szegedi Tudományegyetem is kivette a részét a Horizont 2020 keretprogram új, „Kiválóság terjesztése és a részvétel szélesítése” alprogramjában elért sikerekből.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Sikeresen szerepeltek a hazai pályázók - köztük az Szegedi Tudományegyetem - a Horizont 2020 keretprogram új, Kiválóság terjesztése és a részvétel szélesítése alprogramjában - tudtuk meg Kemény Lajostól, az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettesétől. A program célja: a gyengébben teljesítő EU tagországok kutatás-fejlesztési és innovációs (KFI) teljesítményének a növelése. Az alprogram legnagyobb presztízsű akciójának első felhívására összesen 169 pályázat érkezett be, köztük kilenc, magyar koordinátor által vezetett konzorcium projektjavaslata.

A hazai siker annak is köszönhető, hogy a nyáron az NKFI Hivatal jogelődje, mint koordinátor hazai pályázatot hirdetett, és az ezen eredményes pályázatok indultak az európai megmérettetésen – tájékoztatta az MTI-t Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke. A szakértők által így kiválasztott három pályázóval szoros szakmai partnerségben készültek el a benyújtott pályaművek. Az NKFI Hivatal koordinálásával benyújtott két nyertes pályázatban olyan kiemelkedő intézmények együttműködése valósul meg, mint a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Szegedi Biológiai Kutatóközpont (SZBK), a Semmelweis Egyetem és a European Molecular Biology Laboratory (EMBL), továbbá az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI), a Budapesti Műszaki Egyetem és a Fraunhofer Intézet. A nyertes intézmények a támogatás összegét stratégiai tervük kidolgozására fordíthatják az elkövetkezendő 12 hónapban.

A Teaming akció második fázisában a már részletes stratégiai terveket értékelnek és a legjobb pályázók további, 15-20 millió euró közötti támogatást nyerhetnek el terveik tényleges megvalósítására.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek