Bezár

SZTEhírek

Ismét TOEIC próbavizsga az IKI-ben

Ismét TOEIC próbavizsga az IKI-ben

2014. november 13.
2 perc

2014. december 12-én 14 órakor TOEIC (Test Of English for International Communication) angol nyelvű próbavizsgát rendez az SZTE Idegennyelvi és Kommunikációs Intézet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A TOEIC angol egynyelvű nemzetközi nyelvvizsgát az ETS Vizsgaközpont dolgozta ki az angol nyelvű globális munkakörnyezetben használt nyelvismeret szintjének mérésére. Nincsen külön alap-, közép- és felsőfokú vizsga, hanem a vizsgán szerzett pontok döntik majd el nyelvtudás szintjét. A TOEIC B1-től C1 szintig méri a nyelvi kompetenciát: olvasás, írás, beszédértés és beszéd terén. A nyelvvizsga előnye, hogy nem lehet megbukni rajta, mert az elért eredményről akkor is kap a vizsgázó nemzetközi bizonyítványt, ha nem éri el a magyar állami nyelvvizsga-bizonyítványhoz szükséges ponthatárokat. A TOEIC nyelvvizsga megfelelő pontszámok esetén honosítható és diplomához, felvételihez felhasználható. A komplex vizsga két részből áll: Listening & Reading és Speaking & Writing modulokból.

2014. december 12-én a Hallás és Szövegértés részt tehetik le a vizsgázók az IKI-ben 2000 forintos áron. A próbavizsgára jelentkezés határideje 2014. november 27. 23:59.

Amennyiben az elért pontszámok alapján a hallgató a Beszéd és Íráskészség részt is le kívánják tenni, arra 2014. december 19. 14:00-kor lesz lehetőség. Ez a vizsgarész csak a feladatok megismerését szolgálja, értékelést nem kapnak a diákok.

Az Idegennyelvi Kommunikációs Intézetben egyébként Origo, Goethe, ÖSD, Oeconom, Corvinus általános nyelvvizsga, Nemzetközi Kapcsolatok Szaknyelvi Vizsga, TOEIC, TOLES, PhD-hallgatók számára alapfokú nyelvvizsga és BGF nyelvvizsga is letehető.

További információ itt.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek