Bezár

SZTEhírek

Az SZTE 3 oktatója a karácsonyról

Az SZTE 3 oktatója a karácsonyról

2014. december 19.
1 perc

A Jel-kép-tár című rádióműsorban a szimbólumokról beszélget a Szegedi Tudományegyetem több munkatársa. A 2014. december 22-i adásban a karácsony jelképeit értelmezik újra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A karácsony jelképeinek jelenetését értelmezi újra a gyermekgyógyász professzor Katona Mártával és a csillagász egyetemi docenssel, Szatmáry Károllyal együtt Pál József irodalomtörténész professzor a szimbólumokról beszélget a 2014. december 22-én (hétfőn) 21 óra 15 perckor a Mária Rádióban kezdődő műsorban. Szót ejtenek a betlehemi csillag történetéről és a kisded születésének valós és jelképi jelentőségű napjáról. Megismerjük a Szaturnusz és a Nap titkait, miközben a szeretet és a hit erejéről vallanak a kutatók.

A Jel-kép-tár című "műsor célja, hogy a világ egyes elemeihez (például színek, számok, állatok, növények), valamint a liturgikus év ünnepeihez kapcsolódóan ismertesse azokat a szimbólumokat, amelyek áthatották az európai, benne a magyar kultúrát. A Biblia és a keresztény tradíció alapján az európai művészet ikonográfiai hagyományában, irodalmi és zenei életében olyan gazdag motívumrendszer alakult ki, amelyek értelmezése kultúránk lényegéhez, alapjaihoz vezet el" - olvasható az alábbi oldalon.

A szimbólumokról eddig 12 rádióműsor készült. Ezek mindegyike, így például a legutóbbi (2014. december 10-i) adás meghallgathatóa utólag is a Mária Rádió honlapján. A következő műsor 2015. január 7-én 22 órakor kezdődik.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek