Bezár

SZTEhírek

Sajtópályázat: újságírók a tudományért

Sajtópályázat: újságírók a tudományért

2014. december 20.
2 perc

Pénzdíjas pályázatot hirdet a SZAB a tudományt népszerűsítő médiamunkásoknak. A 2014. december 31-ig megjelentett írott, képi és hang-öszeállítások beküldési határideje: 2015. január 20.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozathoz kapcsolódó témákról sajtópáláyzatot írt ki az MTA Szegedi Akadémiai Bizottsága az alábbi kategóriákban: írott mű, fotó, mozgókép, rádióriport. Előadók, pillanatképek, hangulatok, illetve a SZAB-székház és annak működése. Mindez megjeleníthető a legkülönbözőbb műfajokban, de 2014. december 31. napjáig valamely médiában meg kell jelennie a szövegnek, a képnek, a videónak vagy a hanganyagnak.

Tényeken alapuló írásokkal, például tudósításokkal, interjúkkal, riportokkal, vagy publicisztikákkal (jegyzettel, tárcával, karcolattal, kritikával) jelentkezhetnek a nyomtatott vagy online lapoknál dolgozó újságírók. A rádiós kategóriában egyének és szerkesztőségek egyaránt pályázhatnak 5-15 perces tematikus műsorral, magazinnal, riporttal, jegyzettel, interjúval stb. A mozgókép kategória kisfilmet, klippet vagy magazinműsort jelent. Fotóval és fotósorozattal egyaránt lehet pályázni, de előnyben részesítik a portrékat, szocio- és eseményfotókat. A fotó kategóriában további megkötés, hogy a kép rövidebb oldala minimum 800, max. 3000 pixel legyen; minden képnek legyen címe; és csak fényképezőgéppel készült alkotások nevezhetnek; miközben a sorozatok egy pályaműnek minősülnek, és 2-8 képet tartalmazhatnak. A pályázóknak azt is tudniuk kell, hogy a mű benyújtásával egyidejűleg hozzájárulnak ahhoz, hogy azt a Szegedi Akadémiai Bizottság később felhasználhatja.

A pályázóktól azt kéri a SZAB, hogy a szükséges adatok megadásán túl rövid szövegben mutatkozzanak is be! A pályázatok beküldési határideje 2015. január 20. napja. A SZAB a sajtódíjakat ünnepélyes keretek közepette a Magyar Sajtó Napja alkalmával, 2015. márciusában adja át először. Az első helyezett alkotók a pénzdíj mellett a SZAB ezüstérem elismerésében is részesülnek.

Az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság elérhetőségei: 6720 Szeged, Somogyi u. 7.; telefonszám: 62/553-911; fax: 62/553-912; e-mail: szab@tab.mta.hu

További információ itt.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek