Bezár

SZTEhírek

kísérletek kavalkádja

Kísérletek kavalkádját kínálja az SZTE-s SzeReTeD Labor az Agórában

Kísérletek kavalkádját kínálja az SZTE-s SzeReTeD Labor az Agórában

2022. november 16.

Természettudományos családi napra hív az Agóra. Azaz: a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra 2022. november 19-én délelőtt többféle kísérletezési lehetőséget kínál kicsiknek és nagyoknak. Az ingyenes programot az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola épületében kialakított SzeReTeD Labor és partnerei szervezik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„… ahol a tudományt megszereted”. Ez a mottója az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola épületében berendezett SzeReTeD Labornak, vagyis a Szegedi Regionális Természettudományos Diáklaboratóriumnak.

Nyolcadik alkalommal kerülnek fókuszba a családok a SzeReTeD Labor rendezvényén. A Kísérletek kavalkádjának 2022. november 19-én (szombaton) 9 óra 30 perctől 12 óra 30 percig a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra ad otthont.
A SzeReTeD Labort jól ismerő diákok közreműködnek abban, hogy a gyerekek és szüleik minél változatosabb formában élhessék át a kísérletezés és felfedezés élményét. Az Agóra termeiben és folyosóin a Szegedi Regionális Természettudományos Diáklaboratórium eszközeivel, több mint 50 asztalon végezhetnek természettudományos kísérleteket az érdeklődők.

A SzeReTeD Labor nyújtotta lehetőségeket ingyen ismerhetik meg a Természettudományos családi napon kísérletezők. Például a 30 interaktív kísérleti asztal eszközeinek a kipróbálását 8. osztályos diákok segítik. A barkácsolásra hívó 8 asztalon arra is lehetőség nyílik, hogy saját kísérleti eszközöket építsenek a gyerekek és szüleik. A tematikus termekben középiskolás diákok vezetik a biológia, a fizika vagy a kémia iránt érdeklődők megfigyeléseit, vizsgálatait. További 4 asztalon logikai és fejlesztő játékokkal ismerkedhetnek a látogatók.
A SzeReTeD Labor és az Agóra Természettudományos családi napjának népszerűsége bizonyítja, hogy az ismeretterjesztést és az ismeretszerzést nem lehet elég korán kezdeni.


SZTEinfo

Korábban írtuk: Együttműködik az SZTE és a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek