Bezár

SZTEhírek

szte_siest

Sikeres volt az első SZTE Síest

Sikeres volt az első SZTE Síest

2022. november 23.

Első alkalommal rendezték meg az SZTE Síestet, amely a Sportközpont szervezésében valósult meg és újabb lehetőséget biztosított arra, hogy a hallgatók sportolással kapcsolódjanak ki a a közeledő vizsgaidőszak előtt. Az esős időjárás ellenére az esemény iránt nagy volt az érdeklődés, hiszen a hallgatók megtanulhatták a síelés alapjait és kipróbálhatták tudásukat a Yetisí Szeged Síiskola sípályáján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Először volt lehetőség a Szegedi Tudományegyetemen, hogy kipróbáljuk milyen érzés síelni. Az SZTE Sportközpont oktatói a Yetisí Szeged Síiskolában várták az érdeklődőket. Kezdők és haladók is részt vehettek az eseményen, ahol mindenki egy órát tölthetett síeléssel. A felszerelést a síiskola biztosította, valamint egy rövid oktatást tartott a síelés alapjairól Dr. Tokodi Margaréta, az SZTE Sportközpont vezetője.

szte_siest_palya

– Nagyon jól érzem magam, kicsit szomorú voltam, hogy esik az eső, de már jó kedvem van. Egyszer már síeltem, amikor karácsonykor elvitt a barátom, akkor ő próbált tanítani. Most viszont jó, hogy megtanulom az alapokat, így szerintem jobban fog menni – mondta el Ternyák Dorka, az SZTE-JGYPK óvodapedagógus szakos hallgatója.

Az oktatást követően a hallgatók élesben is kipróbálhatták, hogy milyen a síelés. A Yetisí Szeged Síiskola műanyag borítású pályája kiváló választás kezdő síelőknek. A helyszínen még kürtöskalácsot, forralt bort, teát és üdítőt is lehetett fogyasztani, ha valaki pihenőre vágyott.

szte_siest_sp

– Ez az első alkalom, hogy síelek. Láttam, hogy van egy ilyen lehetőség és szívesen kipróbáltam volna, hogy milyen. Korábban korcsolyáztam, de abban nagyon amatőr vagyok. Örülök, hogy eljöttem, ez most sokkal jobb, mint amikor szabadon korcsolyáztam. Itt kaptam hozzá egy kis segítséget, hogyan is kell csinálni, és nagyon jól érzem magam – osztotta meg élményeit Gera Imre, az SZTE Informatika Doktori Iskola PhD hallgatója.

tklogo

SZTEinfo – Mátó Gábor

Fotó: Lénárt Dóra

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek