Bezár

Sajtószoba

Granit_Bank_alairas_nyito

Együttműködik a GRÁNIT Bank Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem

Együttműködik a GRÁNIT Bank Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem

2022. november 17.
3 perc

Stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá 2022. november 17-én a Szegedi Tudományegyetem és a GRÁNIT Bank Zrt. vezetői. A szerződés szakmai gyakornoki helyeket, közös ösztöndíjprogramot és edukációs pénzügyi előadásokat biztosít az egyetemi hallgatók támogatása és pénzügyi tudatosságának erősítése céljából.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem gazdag hagyományokkal rendelkező, a magyar felsőoktatás magas presztízsű felsőoktatási intézménye, amely mintegy 22 000 hallgatójának, köztük több mint 5000 külföldi diákjának garantál minőségi tudást és piacképes diplomát.

Ebben a munkában az egyetem új partnere a GRÁNIT Bank, amely magyar tudásra, tapasztalatra alapozva, modern bankként, XXI. századi megoldásokkal, digitális technológiával teszi egyszerűvé és fenntarthatóvá ügyfeleinek a bankolást. Szolgáltatásainak fejlesztésével a célja, hogy ügyfelei lehetőség szerint a pénzügyek minél szélesebb körét kényelmesen, otthonról is intézhessék. A GRÁNIT Bank által Magyarországon elsőként megvalósított digitális üzleti modell eredményeképpen a Bank a piac legdinamikusabban növekvő szereplője lett, amely 8 éve folyamatosan nyereségesen működik, mérlegfőösszege megközelíti a 900 milliárd forintot és több, mint 100 ezer ügyfélszámlát vezet. A szerződés értelmében a Bank üzeneteit, akcióit, termékeit a SZTE jelenlegi hallgatói, dolgozói és bizonyos esetekben az alumni közösség körében is népszerűsíti.

Az együttműködési megállapodásban foglaltak az egyetem és a bank, szakmai, tudományos és üzleti céljait szolgálják kölcsönösen előnyös alapon. A bank gyakornoki helyek felajánlásával, az egyetemmel közös ösztöndíjprogram kidolgozásával és edukációs pénzügyi tartalmú előadásokkal járul hozzá az egyetemisták szakmai támogatásához és pénzügyi tudatosságának erősítéséhez. A széles körű tájékoztatás érdekében a Szegedi Tudományegyetem kitelepülési lehetőségeket, online és offline felületeket biztosít a pénzintézet szolgáltatásainak bemutatásához.

A megjelenteket Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora köszöntötte. Elmondta, hogy a Szegedi Tudományegyetem a kiválóságra törekszik képzései során is, amelyhez kiterjedt partnerhálózata is nagyban hozzájárul. Különböző módon, de a magyar nemzetgazdaság versenyképességén dolgozik a Gránit Bank is és a Szegedi Tudományegyetem is. Kézenfekvő tehát az együttműködés, amellyel mindkét intézmény többé, értékesebbé válik. Hozzátette, hogy az egyetem életében fontos szerepet játszanak az akadémiai területen kívüli iparági és intézményi kapcsolatok, az üzleti életből származó valós tapasztalatok.

 Granit_Bank_alairas_nyito

A megállapodást a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalában írták alá. Fotó: Bobkó Anna

A megállapodás fontosságát Dr. Fendler Judit, a Szegedi Tudományegyetem kancellárja is hangsúlyozta. Beszédében kiemelte, hogy a Szegedi Tudományegyetem fenntartóváltása tette lehetővé a gördülékenyebb, hatékonyabb működést.

– Ebben maximálisan partnerünk a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriuma. A Szegedi Tudományegyetem évszázadok során felhalmozott tudásbázisa és a magyar bankszektor legfiatalabb szereplőjének lendülete, két innovatív intézmény együttműködése kiváló lehetőségeket rejt. Ennek az együttműködésnek az eredményeit a hallgatók, a bank, a monetáris szektor további szereplői és az ország is kamatoztathatja majd – mondta el Dr. Fendler Judit.

IMG_3277

– A GRÁNIT Bank felelős bankként fontosnak tartja, hogy üzleti céljait összekapcsolja a jövő gazdasági-pénzügyi szakembereinek felkészítésével és a fiatal generációk pénzügyi tudatosságának fejlesztésével – emelte ki Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank elnök-vezérigazgatója a megállapodás kapcsán. Hozzátette, hogy rendkívül büszke a Szegedi Tudományegyetem által elért eredményekre és az intézmény világhírű tudósaira, köztük a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albertre és korunk egyik legismertebb kutatónőjére, Karikó Katalinra.

IMG_3265


SZTEinfo

Borítókép: 2022.11.17-én Dr. Fendler Judit, Prof. Dr. Rovó László és Hegedűs Éva aláírják az együttműködési megállapodást ,Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek