Bezár

SZTEhírek

szte_mefob_tollaslabda

Két kategóriában is SZTE-s hallgatók győztek az egyetemista sportolók országos bajnokságán

Két kategóriában is SZTE-s hallgatók győztek az egyetemista sportolók országos bajnokságán

2022. november 25.
3 perc

Két arany-, három ezüst- és két bronzérmet szereztek az SZTE hallgatók a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon, azaz a MEFOB-on, tollaslabdázásban. Pápai Balázs és Pápai Bálint nyerte a toll (profi) kategóriájának férfi páros versenyét. A szegedi duó négy mérkőzésen diadalmaskodott a végső siker eléréséhez vezető úton.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hatalmas múltú eseménynek számít a hazai sportéletben a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság, azaz a MEFOB, amelyet szinte minden sportágban megrendez a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség a felsőoktatásban tanulók részére. Így van ez tollaslabdában is, ahol ráadásul két kategóriát választanak szét: a műanyaglabdás esemény az amatőrök, a toll kategória a gyakorlott versenyzők terepe. A tollaslabda MEFOB-on a profiknál férfi párosban, az amatőröknél vegyes párosban született SZTE-s győzelem.

Jó hangulat, kiváló mérkőzések jellemezték a Cegléden megrendezett versenyt, ahol az első versenynapon a profik és az amatőrök között öt versenyszámban (női és férfi egyéni női és férfi páros, valamint vegyespáros) hirdettek győztest, a második napon pedig a csapatbajnokságot rendezték.

Népes mezőny gyűlt össze az igazolt férfi versenyzők (profik) küzdelmében, ugyanis tizenheten léptek pályára a végső győzelemért. A párosok versenyében a férfiaknál hét duó indult. A döntőbe a Dulcz Zsombor, Kováts Máté (PTE) és a Pápai Balázs, Pápai Bálint (SZTE) duó jutott be, amelyet magabiztos játékkal a Szegedi Tudományegyetemet, illetve az EL-CO Tech Tisza Tollas SE-t képviselő Pápai Balázs és Pápai Bálint nyert Cegléden.

– Mindketten matematikus szakon tanulunk, a MEFOB-on először vettünk részt az egyetemet képviselve. A csoportban két párost vertünk meg, majd jött az elődöntő és a döntő, amelyeket szintén sikerrel zártunk. A mezőny természetesen nem volt egy profi versenyhez hasonlítható, de sok pécsi játékos elindult, akik ellen mindig presztízs játszani. Örülünk az aranynak, illetve annak is, hogy méltóképpen képviselhettük a Szegedi Tudományegyetemet – fogalmazott Pápai Balázs, aki ezen a hétvégén már egy szlovéniai nyílt nemzetközi versenyen szerepel testvérével.

A nem igazolt férfi párosok (amatőrök) között a döntőig menetelt az Adha Ahmad, Thomas Ricky George (SZTE) páros, akik végül ezüstérmet szereztek. A vegyespárosoknál szegedi házidöntőt rendeztek Luyu Chen és Milad Mehdizadkhani óriási meccsen győzte le az Ahmadi Maryam, Adha Ahmad duót.

szte_tollaslabda_mefob

Az SZTE hallgatóinak eredményei a Tollaslabda MEFOB-on:

Aranyérmesek:

Pápai Bálint, Pápai Balázs – profi férfi páros,

Milad Mehdizadkhani, Luyu Chen – amatőr vegyes páros.

 

Ezüstérmesek:

Ahmad Adha és Maryam Ahmadi - vegyes páros

Ahmad Adha és Ricky George Thomas - férfi páros

Luyu Chen, Maryam Ahmadi - női páros

 

Bronzérmesek:

Milad Mehdizadkhani és Ikhwan Yuda Kusuma - férfi páros-

Dian Herlinda Octorina Howan és Dyke Gita Wirasisyapáros női páros

tklogo

További fotók a Magyar Tollaslabda Szövetség Facebook oldalán.

Forrás és borítókép: EL-CO Tech Tisza Tollas SE, SZTE

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek