Bezár

Sajtószoba

the_kozlemenythe_rangsor

16 dobogós helyet szerzett az SZTE a THE rangsoraiban

16 dobogós helyet szerzett az SZTE a THE rangsoraiban

2021. április 22.
2 perc

A THE felsőoktatási intézmények gazdasági, társadalmi hatását és felelősségvállalását vizsgáló listáján a magyarországi intézmények között a második legjobb az SZTE! A rangsor felállításakor vizsgált területek közül 16-ban dobogós helyet szerzett a hazai egyetemek között a Szegedi Tudományegyetem. Az összesített rangsorban a 301-400. helyre került az SZTE.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

1115 felsőoktatási intézmény között listázták a Szegedi Tudományegyetemet a Times Higher Education legújabb rangsorában. A világ felsőoktatási intézményeinek harmadik missziós tevékenységét mérő speciális lista a felsőoktatási intézmények gazdasági, társadalmi hatását és felelősségvállalását vizsgálja.

 

Az SZTE a THE friss listáján mind a 17 mért területre felkerült, mely igazán kiemelkedő teljesítmény. Ezt annak ellenére érte el az intézmény, hogy az összesített listán és az egyes célok mentén kialakított területi listákon, mintegy másfél-kétszeresére növekedett a résztvevő intézmények száma az előző évhez képest. A rangsor összesített listáján Magyarországon holtversenyben a második legjobb intézmény az SZTE: a világranglistán a 301-400. helyre sorolták 2021-ben. Ezzel az SZTE továbbra is a világ vezető egyetemei között szerepel.

 

Az SZTE a legjobb magyar egyetem az éhezés megszüntetésére irányuló tevékenységeket mérő listán, ahol világviszonylatban az 57. helyen áll. Holtversenyben a dobogó legfelső fokára állhatott a Szegedi Tudományegyetem hazánkban a tiszta víz és alapvető köztisztaság listán: az összes intézmény között az SZTE a 101-200. helyen végzett, megőrizve ezzel tavalyi pozícióját. A felelős fogyasztás és termelés (101-200.), a fellépés az éghajlatváltozás ellen (101-200.) területén, a vízi életközösségek védelme érdekében tett törekvéseket (59.) mérő listán, a szárazföldi ökoszisztémák védelme (84.) területén, és a béke, igazság és erős intézmények (101-200.) listáján is a legjobb magyar felsőoktatási intézmény a Szegedi Tudományegyetem.

 

Részletesebb információkért kattintson a Szegedi Tudományegyetem honlapján közzétett cikkünkre.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek