Bezár

Sajtószoba

Logo

Sikeresen zárult a „Duális és kooperatív képzések és azokat támogató szolgáltatások fejlesztése a Szegedi Tudományegyetemen” című projekt

Sikeresen zárult a „Duális és kooperatív képzések és azokat támogató szolgáltatások fejlesztése a Szegedi Tudományegyetemen” című projekt

2021. november 17.
2 perc

Sikerrel zárta a Szegedi Tudományegyetem a Széchenyi 2020 program keretében az EFOP-3.5.1-16-2017-00004 azonosító számú pályázat szakmai megvalósítását, melyre összesen 404,38 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem az EFOP-3.5.1-16 számú „Duális és kooperatív felsőoktatási képzések, felsőoktatási szakképzési és szakirányú továbbképzések fejlesztés” című pályázati felhívásban nyert támogatást az EFOP-3.5.1-16-2017-00004 azonosító számú pályázatára.

A projekt célja a felsőoktatási képzési rendszer munkaerő-piaci igényekhez való igazodásának javítása, a gyakorlatorientáltság növelése a felsőoktatásban, szoros együttműködésben a gazdasági szférával. A gyakorló szakemberek bevonása a képzésekbe, oly módon, hogy ez támogassa a hallgatók sikerességét és segítse a munkaerő-piaci kihívásoknak való megfelelésüket.

A projekt legfőbb megvalósítási helyszíne a Szegedi Tudományegyetem hét kara, az Állam- és Jogtudományi Kar - ÁJTK, Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar - BTK, Gazdaságtudományi Kar – GTK, Juhász Gyula Pedagógusképző Kar - JGYPK, Mérnöki Kar – MK, Mezőgazdasági Kar – MGK és Természettudományi és Informatikai Kar - TTIK volt.

A fejlesztés eredményeképpen kidolgozásra került 10 egyetemi szak duális képzési programja és 30 egyetemi szak kooperatív képzési programja. A Mérnöki Karon, a Mezőgazdasági Karon, a Gazdaságtudományi Karon és a Természettudományi és Informatikai Karon létrejött a Duális Képzési Központ. A képzések gyakorlati elemeinek oktatását segíti a projekt keretében elkészült 46 tananyag. A gyakorlatorientált képzések elvének, szervezésének és módszertanának elemeit bemutató képzéseken 212 fő vett részt. A résztvevők részben egyetemi oktatók, részben vállalati szakemberek voltak.

A 404,38 millió forint európai uniós támogatás segítségével 31 vállalati szakember került bevonásra a hallgatók képzésébe, segítve a tantárgyak gyakorlati elemeinek oktatását. Összesen 95 együttműködési szerződés megkötésére került sor, így 42 vállalati partner kapcsolódott be a duális képzésbe, 53 vállalati partner pedig a kooperatív képzések esetén fogadja a hallgatókat vállalati gyakorlatra.

A projektről bővebb információt a https://u-szeged.hu/efop351-00004-index oldalon olvashatnak.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek