Bezár

Sajtószoba

cwur_rangsor

Az SZTE a második legjobb magyar egyetem az idei CWUR rangsor szerint

Az SZTE a második legjobb magyar egyetem az idei CWUR rangsor szerint

2021. április 26.
1 perc

Kimagasló helyen szerepel a Szegedi Tudományegyetem a Center for World University Rankings (CWUR) 2021/2022-es rangsorában. A vizsgált közel 20 ezer intézmény közül idén bekerült a világ vezető egyetemeinek top 3,5 százalékába. Magyarországi viszonylatban az SZTE a második legjobb magyar egyetem lett.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

A CWUR a világ 20 ezer felsőoktatási intézménye közül választja ki a legjobb kétezer egyetemet. A 2021/2022-es rangsor szerint a Szegedi Tudományegyetem idén a világ vezető egyetemeinek top 3,5 százalékába tartozik, világviszonylatban a 678. helyen áll.

 

Idén először régiós rangsort is felállítottak a CWUR készítői. Az európai intézmények listáján az SZTE a 280. helyen áll. Magyarországi viszonylatban javított tavalyi helyezésén a Tisza-parti universitas: idén már a dobogó második fokára állhat fel.

 

A Center for World University Rankings (CWUR) minden évben elkészíti a világ egyetemeinek rangsorát. A világ kétezer legjobb egyetemét hét szempont alapján választják ki. Többek között figyelembe veszik az oktatás minőségét, a végzett hallgatók elhelyezkedési lehetőségeit, az oktatók kiválóságát, a publikációk számát és idézettségét.

 

A teljes lista itt elérhető: CWUR 2021/2022.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek