Bezár

Sajtószoba

alma_mater_nyito

Az online térben is kiválóan szerepel az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogram

Az online térben is kiválóan szerepel az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogram

2021. március 12.

Online nyitórendezvénnyel hivatalosan is elindult az SZTE Alma Mater Alumni mentorprogram tavaszi ciklusa. A nemzetközileg is kiemelkedő mentorprogramban az egyetemen végzett sikeres szakemberek támogatják szakmai kérdésekben és a munkaerőpiacon történő elhelyezkedésben a Szegedi Tudományegyetem jelenlegi hallgatóit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az országban egyedülálló módon felépített, és csak a Szegedi Tudományegyetemen működő Alumni mentorprogramnak ez a félév a 15. ciklusa, a tavaszi szemeszterben 61 hallgató és 32 mentor kezdi meg a közös munkát. Köszönhetően a kapcsolattartás rugalmas és kötetlen formájának, valamint az uniszegedalumni.com oldal mentorálást támogató funkcióinak, mint a videóhívás, a csetablak. A program a jelenlegi helyzetben szinte egyedülálló megoldást biztosít a hallgatók számára szakmai karrierjük építésére.


A honlapon már több mint 280 mentor ajánlotta fel segítségét a hallgatóknak, közöttük számos mentor hosszú évek óta része a programnak. Idén Gyarmati László, a József Attila Tanulmányi és Információs Központ igazgatója érte el folyamatos rendelkezésre állásával a Mester Mentor fokozatot, míg Nagy István, Chief Architect a Minero IT Hungary Kft. munkatársa és Dr. Sóki József, az SZTE Klinikai Mikrobiológiai Diagnosztikai Intézetének biológusa Kiváló Mentor díjazásban részesült. A nyitórendezvény alkalmával régi mentorok hívták kötetlen beszélgetésre az újonnan csatlakozottakat. Dr. Harangozó Attila, Mester Mentor házigazdaként mesélt tapasztalatairól: mi teszi sikeressé együttműködését szemeszterről szemeszterre a hallgatókkal.

 

Az Alulmni mentorprogram ebben a félévben is kiegészítő programokkal segítik a résztvevőket: Fischer Mónika, nyelv és üzleti coach, korábbi mentor az érdeklődők számára csoportos tanácsadást biztosít, míg online fogadóórák segítségével a koordinátorok nyomon követik, tréningekkel segítik a mentorálás folyamatát. Kiegészült a mentorok számára történő visszajelzés rendszere, a továbbiakban a hallgatók mellett a mentorok is kaphatnak munkájuk elismeréseként az adott ciklusra vonatkozó tanúsítványt, amennyiben sikeres együttműködést zárnak.

 

Az előző félév eredményei és a jelenlegi ciklus várakozásai jól mutatják, hogy az uniszegedalumni.com és az oldalon működő „mentorálás” funkció a körülményekre reflektálva a lehető legjobb pillanatban kezdte meg működését, és képes megfelelő válaszokat adni az új helyzet kihívásaira. Mint azt Prof. Dr. Görög Márta, alumni ügyekért felelős rektori megbízott aláhúzta: „Ebben a segítő, az egyetemük és szakmaiságuk iránt elkötelezett közösségben rejlik a Szegedi Tudományegyetem ereje. Az Alma Mater hosszú távú célja, hogy az uniszegedalumni.com segítségével az Alumni mentorprogram önjáróvá váljon, és a honlap az SZTE olyan közösségi felületévé alakuljon, ahol valódi igényeken alapulva természetes módon kapcsolódhatnak egymáshoz a jelenlegi hallgatók, valamint az SZTE-hez kötődő különböző szakmai szereplők.”

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek