Bezár

Sajtószoba

2digitalisoktatasss

Dékánok az SZTE Szabadegyetemen

Dékánok az SZTE Szabadegyetemen

2021. február 09.
2 perc

Újfajta tematikával várja az SZTE Szabadegyetem XXVII. szemeszterében az érdeklődőket. A Szegedi Tudományegyetem 12 dékánját vagy dékánhelyettesét ismerhetik meg a nézők a 2020/2021-es tanév tavaszi félévében. Az SZTE népszerű ismeretterjesztő előadás-sorozata 2021. február 10-én kezdődik, az előző szemeszterhez hasonlóan, online formában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2020/21-es tanév tavaszi félévében az SZTE Szabadegyetem hagyományosan a Házasság hetéhez kötődő előadással kezdődik. A szemeszternyitást követően azonban egy teljesen eredeti programmal jelentkezik az előadás-sorozat. Az intézmény 12 dékánja, illetve dékánhelyettese osztja meg az érdeklődőkkel a nemzetközi téren is kiemelkedő kutatási eredményeket, ezzel is hangsúlyozva a Szegedi Tudományegyetem egységét és az universitas szellemiségét.

 

A Szegedi Tudományegyetem egyik legnépszerűbb ismeretterjesztő előadás-sorozatának XXVII. szemesztere 2021. február 10-én kezdődik, és május 19-én zárul. Az SZTE Szabadegyetem a hallgatók számára kreditet is ér: a programot szabadon választható kurzusként veheti fel minden egyetemi hallgató. Az előző szemeszterhez hasonlóan, a járványhelyzet miatt, az előadásokat csak online, a Szabadegyetem honlapján nézhetik vissza az érdeklődők. A XXVII. szemeszter előadásai azonban péntekenként a Szeged Televízió műsorában is megtekinthetők majd.

 

Érdemes lesz követni az SZTE szabadegyetemi programját, ugyanis a 12 kar vezetőinek köszönhetően 12 különböző tudományterületbe pillanthatnak be az érdeklődők. Szó lesz – többek között – statisztikáról, a smart technológiák és a mezőgazdaság kapcsolatáról, a festészeti hamisítások kérdéséről, de a nézők megismerkedhetnek a nyelvészettel, filozófiával is. A hallgatók megtudhatják, hogy milyen paradigmaváltások történtek az orvosok kártérítési felelősségét illetően, hogyan kapcsolódik a biomechanika a hétköznapokhoz, és bepillanthatnak a vegyészek virágos kertjébe is. A négy, orvostudományhoz kötődő karnak köszönhetően minden kiderül a migrénről, a daganatellenes hatóanyagok evolúciójáról, a gyulladásos bélbetegségek újfajta kezelési módjairól, és megtudhatjuk azt is, hogyan változnak meg a csontok a fogászati implantátumok behelyezésekor.

 

A részletes program elérhető az SZTE Szabadegyetem oldalán.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek