Bezár

SZTEhírek

sanszpiknik_2024

Sansz Piknik: elfogadó közösség az akadályok leküzdéséhez

Sansz Piknik: elfogadó közösség az akadályok leküzdéséhez

2024. szeptember 18.
2 perc

Látás-, hallás-, mozgássérült, diszlexiás vagy autizmussal élő hallgatóknak is szervez programokat az SZTE Sansz Iroda. A 2024/2025-ös tanév első ilyen rendezvénye a Sansz Piknik volt, ahol jó hangulatban, támogató közösségben informálódhattak az új hallgatók az igénybe vehető kedvezményekről, támogatásokról.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az esős időjárás miatt idén nem az SZTE Füvészkertben, hanem a Honvéd téri épületben rendezték meg a Sansz Iroda által szervezett Sansz Pikniket 2024. szeptember 14-én. A program célja a Szegedi Tudományegyetem speciális képzési igényű hallgatóinak tájékoztatása a Sansz Iroda szolgáltatásairól, a regisztrált hallgatók által igényelhető tanulmányi kedvezményekről. A gólyák ilyenkor személyesen találkoznak az iroda szakembereivel és megismerkedhetnek egymással.

sanszpiknik_3

A Sansz Iroda rendszeresen szervez közösségépítő programokat látássérült, hallássérült, mozgássérült, diszlexiás vagy autizmussal élő hallgatók számára, emellett fejlesztő kurzusokat is kínál. A hallgatók többsége szívesen vesz részt ezeken, mert lehetőséget kapnak támogató kapcsolatok építésére, valamint egy elfogadó és közvetlen közösséghez való tartozásra.

A 2024/25-ös szemeszter első ilyen programja szombaton volt. A délelőtt folyamán a hallgatók három kisebb csoportban, forgószínpad szerűen betekintést nyerhettek a Sansz Iroda külön speciális képzési igényű hallgatóinak szervezett, szabadon választható kurzusaiba és megismerkedhettek a kurzusvezetőkkel.

Majd a hallgatók újabb csoportokat alkottak a speciális képzési igényeik szerint. Ezekben a csoportokban külön szakemberek segítettek, hogy az adott csoport milyen támogatásokat, kedvezményeket, szolgáltatásokat kaphat az egyetemi tanulmányai alatt, hogy sikeresen be tudjon illeszkedni az egyetemi életbe és megfelelő segítséget kapjon a tanulmányai akadálymentes folytatásához.

sanszpiknik_2

A csoportos foglalkozások után a Diákcentrum Universitas Alapítvány jóvoltából pizzát ebédelhettek a résztvevők. A délutáni szabad programok között textilfestés, beszélgetés és ismerkedés volt.

 

Szöveg és fotók: SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek