Bezár

SZTEhírek

KJA-talent-osztondijatado2024

10 millió forinttal jutalmazták a tehetséget és a szorgalmat az idei SZTE Talent díjátadón

10 millió forinttal jutalmazták a tehetséget és a szorgalmat az idei SZTE Talent díjátadón

2024. június 20.
2 perc

A tanév legjobban teljesítő hallgatói kaptak támogatást a Szegedi Tehetséggondozó Tanács és a Szegedi Tudományegyetem által meghirdetett Talent ösztöndíj és Kiválósági Lista díjátadó ünnepségén. A 18. gálán különböző tudományterületek arany, ezüst és bronz fokozatú elismerései mellett az Év Tehetsége, Év Sportolója és Év Művésze díjakat, illetve a nagyértékű Vállalati ösztöndíjakat is átadták. A legtehetségesebb, ugyanakkor hátrányból induló fiatalok pedig újra pályázhattak az esélyegyenlőségi kategóriában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Kimagasló tanulmányi, művészi vagy sporteredményéért összesen 169 hallgató vehette át ösztöndíját és az ezzel járó elismerő oklevelet az idei Talent gálán, melyet az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében rendeztek meg. A Vállalati ösztöndíjakkal együtt mintegy 10 millió forint összértékben kaptak támogatást a Szegedi Tudományegyetem hallgatói.

KJA-Number-5107

Badó Attila, a Szegedi Tehetséggondozó Tanács elnöke.

– A Szegedi Tehetséggondozó Tanács nevében büszkén elmondhatom, hogy nagykorúvá vált a Talent ösztöndíj, ezzel egy teljes generációnyi fiatalt támogathattunk az elmúlt 18 évben az egyetemnek, Szeged Megyei Jogú Önkormányzatának és a tehetséggondozás iránt elkötelezett vállalatoknak köszönhetően. Továbbra is azon dolgozunk, hogy az arra érdemes, tehetséges, szorgalmas hallgatók tanulmányait a lehető legnagyobb mértékben támogassuk a következő 18 évben, vagy még annál is tovább – mondta Badó Attila, a tanács elnöke nyitóbeszédében.

Ebben a tanévben 68 bronz, 43 ezüst és 36 arany fokozatú elismerést vehettek át a hallgatók 25 és 100 ezer forint közötti értékben.

szte_talent_dijatado_galeria2024
10 millió forinttal jutalmazták a tehetséget és a szorgalmat a 2024-es SZTE Talent díjátadón. Képgaléria: Kovács-Jerney Ádám

Az Év Tehetsége díjat öten érdemelték ki, orvostudományi területen Páli Emese Kincső (SZAOK), társadalomtudományi területen Varga Benedek (ÁJTK), míg természettudományi területen Nagy Kinga (TTIK) vehette át az elismerést. Év Sportolója díjat érdemelt Bíró Hanna, míg az Év Művésze címet Tóth Jonatán kapta.

Azok számára is meghirdették a pályázati lehetőséget, akik nehezítő körülmények ellenére is jelentős teljesítményt értek el: idén újra pályázhattak a hallgatók az Esélyegyenlőségi ösztöndíjra, melyet hat fiatal érdemelt ki. Közülük Paskuj Benjamin nyerte el az Év Hallgatója címet kiemelkedő tanulmányi és kutatási eredményével.

A Talent ösztöndíj és a Kiválósági Lista kategóriáját a Vállalati ösztöndíjak átadása követte. A legjobb pályázókat hét partnercég tizenegy pályázati lehetősséggel támogatta a Pro Talentis Universitatis Alapítvánnyal együttműködésben. Az értékes, 100 és 350 ezer forint közötti ösztöndíjakat a Bánffi&Bánffi Kft., a ContiTech Rubber Industrial Kft., az EPAM Systems Kft., a Givaudan Hungary Kft., a Pick Zrt., a Printker Office Land Zrt. és a Sole-Mizo Zrt. biztosította.

A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar hallgatói számára hirdették meg az Altajisztika ösztöndíjat, melyet az Altajisztika Tanszék és a Pro Talentis Universitatis Alapítvány együttműködésének köszönhetően Batinkov Rita és Megyesi Zoltán vehette át.

A pályázati folyamatot az SZTE Junior Akadémia koordinálta.

kiemelt_dijazottak_SZTE_Talent2024

SZTEinfo
Fotók: Kovács-Jerney Ádám
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek