Bezár

SZTEhírek

DSC07593

A Magyar Kupában megszerzett ezüstérem után a bajnokságban kezdett nehéz sorozatot az SZTE-Szedeák

A Magyar Kupában megszerzett ezüstérem után a bajnokságban kezdett nehéz sorozatot az SZTE-Szedeák

2024. április 15.
2 perc

A szezon egyik legnagyobb meglepetését okozta a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit a soraiban tudó SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata azzal, hogy a Magyar Kupa négyes döntőjében legyőzte Magyarország legjobb férfi kosárlabdacsapatát, az ötszörös bajnok Falco KC Szombathely együttesét, ezzel a fináléba jutott és végül ezüstérmet szerzett. A szegedieknél nemcsak a játékosok között találkozunk jelenlegi hallgatókkal, hanem a menedzsmentben is. A bajnokság utolsó szakaszában nagy a tét, az erőltetett menet a Paks elleni összecsapással vette kezdetét.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE-Szedeák nem csak a nevében kötődik erősen a Szegedi Tudományegyetemhez. A klub jelenleg is aktív hallgatói jogviszonyban tanuló egyetemistái, Balogh Szilárd, Mokánszki Milán, Cohill Eric, Bella Ádám, Csornai Csaba mellett, Polányi Kristóf decemberben államvizsgázott, Kerpel-Fronius Balázs pedig, aki korábban a pályán segítette a csapatot, most ügyvezetőként dolgozik a sikerekért.

szd

Cohill Eric, a Szegedi Tudományegyetemen tanul, Fotó: Kamenik Balázs

Az együttes az Ágota Futáson is megmutatta jótékony oldalát, hiszen a csapat tagjai is részt vettek a futáson, ezen felül pedig az árverésre is felajánlottak egy dedikált mezt, az árverésből befolyt összeggel is támogatva az Ágota Alapítvány munkáját.

szedakagota

A szezon már biztosan emlékezetes marad, hiszen 2022. után idén ismét ezüstérmet szerzett a csapat a Magyar Kupa sorozatban, ahol az elődöntőben nyert a Falco ellen.

Az ünneplésre nem maradt sok ideje Simándi Árpád csapatának, hiszen a 10 mérkőzésből álló sorozat szombaton elkezdődött a Paks elleni, hazai összecsapással. Az alsóházi rájátszás tétje az első osztályban való bentmaradás. Ezt a szakaszt a Paks elleni hazai mérkőzéssel nyitották szombaton. A szegediek 11., a paksiak a 12. helyen végeztek az alapszakaszban, így kiélezett csatára volt kilátás, melyet a vendégek nyertek 81:96-ra.

A playout további menetrendje a következő:

2.forduló (Április 17., szerda)

18.00 Egis Körmend–SZTE-Szedeák

3.forduló (Április 20., szombat)

18.00 SZTE-Szedeák–Kecskemét

4. forduló (Április 24., szerda)

18.00 SZTE–Szedeák–Oroszlány

5.forduló (Április 27., szombat)

18.00: SZTE-Szedeák–Kaposvár

6. forduló (Május 4., szombat)

18.00: Atomerőmű SE–SZTE-Szedeák

7. forduló (Május 8., szerda)

18.00: SZTE-Szedeák–Egis Körmend

8. forduló (Május 11., szombat)

18.00: Kecskemét–SZTE-Szedeák

9. forduló (Május 15., szerda)

18.00: Oroszlány–SZTE-Szedeák

10. forduló (Május 18., szombat)

18.00: Kaposvár–SZTE-Szedeák

 

A csapat továbbra is várja a szurkolókat az újszegedi sportcsarnokban a hazai meccseken, kedvezményes belépőt biztosítva a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak, diákoknak. Biztassuk együtt az egyetemistákkal felálló SZTE-Szedeákot a hazai mérkőzéseken!

Fotó: Kamenik Balázs, SZTE-Szedeák Facebook

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek