Bezár

SZTEhírek

IT_MODUL

EPAM modul a Szegedi Tudományegyetemen

EPAM modul a Szegedi Tudományegyetemen

2023. szeptember 22.
2 perc

Az EPAM és a Szegedi Tudományegyetem együttműködésében 2023 őszétől képzési területtől függetlenül új modul nyílik az IT terület iránt érdeklődő hallgatók számára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az EPAM modul olyan online kurzusok gyűjteménye, melynek célja, hogy segítsen felkészülni a vállalatnál kínált állásokra – képzési területtől függetlenül. Az EPAM szoftverfejlesztéssel és tanácsadással foglalkozó IT nagyvállalat, 57,450+ munkavállalóval világszerte. Missziójuk, hogy egészen fiatal kortól támogassák az IT iránt érdeklődőket például gyermekeknek szóló színes programokkal, valamint pályakezdők számára kialakított képzésekkel. Az egyetemi modul kiválóan illik ehhez a vállaláshoz, hiszen az IT pozíciókhoz kapcsolódó elvárásokat hozza közelebb azokhoz, akik majd nagyvállalati környezetben szeretnének egyszer állást találni.

A Szegedi Tudományegyetem hallgatói összesen 39, a Coursera felületen számukra ingyen elérhető kurzusból és projektmunkából választhatnak, amelyeket az EPAM szegedi munkatársai válogattak össze a cég képzési és HR politikájának megfelelően. Ezek többek között az IBM, a Johns Hopkins University és a Google által készített tartalmak a C#, Java, JavaScript, .NET elsajátítását segítik a Courserán megszokott magas minőségben. A klasszikus, online kurzusok mellett a gyűjtemény tartalmaz rövid, gyakorlati feladatokat (úgynevezett guided projekteket), amelyek egy-egy megoldásra fókuszálva, távoli asztal eléréssel tanítanak meg értékes IT fogásokat. Az IT területhez szorosan kötődő tartalmakon felül pedig például problémamegoldást és a ma már szinte elengedhetetlen agilis projekt menedzsmentet is tanulhatnak az érdeklődők.

A modul minden hallgató számára elérhető, képzési területtől függetlenül, ugyanis az SZTE hisz abban, hogy a digitális írástudás és az IT ismeretek fejlesztése minden szakon fontos cél, ráadásul a munkaerőpiacon nagyra értékelt készség a nyitottság és a fejlődésre való igény. Ezért a modul teljes tartalmát vagy néhány elemét mindazok felvehetik, akik szívesen tájékozódnának ezen a területen, illetve anélkül bővítenék képzési portfóliójukat, hogy egy újabb szakra felvételiznének. A tanfolyamokért járó igazolások kiváló mellékletei lesznek az önéletrajzoknak, különösen az EPAM-állásinterjúkon.

A Coursera kurzusok a Szegedi Tudományegyetem hallgatói számára ingyenesen és a tanulmányi idejük alatt korlátlanul elérhetők, továbbra is rugalmasan, saját időbeosztás szerint végezhetők, az egyetemi tanulmányok alatt pedig kreditté válthatók.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek