Bezár

SZTEhírek

sajtofotok_TIK

Sajtófotó kiállítás a TIK-ben

Sajtófotó kiállítás a TIK-ben

2023. március 06.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság fotóriporter kollégáinak képeiből nyílt kiállítás a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A tárlat 2023. március 22-ig megtekinthető.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A laboroktól a műtökig „titkos” egyetemi helyiségek tárulnak fel az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság fotóriporter kollégáinak objektívjén keresztül. Ahova az átlagemberek csak a Kutatók Éjszakáján nyerhetnek betekintést, ott hétköznapi vendégek az egyetem újságírói és fotósai.

Az SZTE NKI hírszerkesztőség feladata, hogy megörökítsen minden fontos pillanatot az intézmény életében, amelyekről az SZTE honlapján megjelenő cikkekben, közleményekben, az SZTE NKI által kiadott magazinokban olvashatunk.

Bobkó Anna az SZTE NKI sajtócsoportjának munkáját koordinálja. Majd egy évtizedig dolgozott a Délmagyarország újságírójaként. Élt Budapesten, ahol elmerült az online marketing világában, de szíve visszahúzta szülővárosába, alma materébe. Itt sikerült összeegyeztetnie, amit a munkában és a szabadidejében a legjobban szeret: a fotózást.

Kovács-Jerney Ádám az SZTE NKI újságírója és fotóriportere mintegy 2 éve. Mindig is érdekelte a fotózás, de a kreatív munkakörnyezet, és inspiráló kollégái hatására indult el ezen az úton. Leginkább a sajtófotózás érdekli, de szabadidejében is szívesen készít képeket.

Sahin-Tóth István az SZTE NKI kreatív munkatársa. 19 évesen került Szegedre, előtte Budapesten élt egy évig, ahol hobbi szinten kezdett fotózni. Később az SZTE GTK marketing szakos hallgatójaként még több lehetősége nyílt a fotográfia területén, és végül a hobbija a hivatásává vált.

Molnár Dóra és Zentai Péter az SZTE NKI sajtócsoport munkáját fotóriporter gyakornokként segítik. Dóra az SZTE biológia mesterszakos hallgatója – tanulmányai mellett látja el feladatát. Természet iránti szeretete sarkallta arra, hogy hobbijából szakma legyen. Az SZTE JGYPK Fotográfus és Fotótermék kereskedő képzésén tanult fotózni. Péter az SZTE GTK hallgatója. Hat éve fotózik hobbiól, egy éve az egyetemi sajtócsoport gyakornoka. Számára ez a közeg, a fotóriporteri munka és a mentorok segítsége jelentik a szakmai fejlődést.

A képaláírásokhoz tartozó QR kódokon keresztül bővebben is olvashatunk az adott fotóhoz kapcsolódó hírről.

A kiállítás megtekinthető március 22-ig, munkanapokon 08.00–20.00 óráig.

A témáról korábban írtuk:

https://u-szeged.hu/sztehirek/2022-oktober/sajtofoto-kiallitassal?objectParentFolderId=19396

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek