Bezár

SZTEhírek

borismeret

Globálisan elismert borismereti végzettséget szerezhetnek az SZTE Gazdaságtudományi Kar Turizmus-vendéglátás szakos hallgatói

Globálisan elismert borismereti végzettséget szerezhetnek az SZTE Gazdaságtudományi Kar Turizmus-vendéglátás szakos hallgatói

2023. március 14.
1 perc

Az SZTE GTK Turizmus-vendéglátás szakos hallgatói globálisan elismert középfokú borismereti végzettséget szerezhetnek a WSET Level 2 Award in Wines angol nyelvű tanrendi kurzuson.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A WSET (Wine and Spirit Education Trust) oktatási rendszere nemzetközileg elismert és 70 országban akkreditált képzést biztosít a borok, szeszes italok és szakék területén. Az SZTE Gazdaságtudományi Kar számára nagy megtiszteltetés és öröm, hogy a CEWI Boriskola és a Kar között kialakult együttműködésnek köszönhetően a WSET kimagaslóan neves és piacképes középfokú képesítését nyújt a közgazdász hallgatóknak az alapképzésen.

 

A kvalifikáció megszerzéséhez szükséges képzés lebonyolítása a CEWI Boriskola (Central European Wine Institute) közreműködésével valósul meg, amely itthon a legismertebb borismereti képzésekkel foglalkozó intézménynek tekinthető. Alapítója és vezetője, Horkay András Dip WSET a tananyag átadása során megismerteti a hallgatókkal a világ meghatározó szőlőfajtáit, valamint az azokhoz kapcsolódó borstílusokat és borvidékeket. A tematika között szerepel többek között a Chardonnay, Pinot Noir és a Cabernet Sauvignon, Merlot fajták és az azokból készült borok főbb stílus jegyeinek áttekintése. A tanfolyam nemzetközi vizsgával zárul, a vizsgasort a WSET Londoni központjában állítják össze és a javítás is ott zajlik. Sikeres vizsga esetén a hallgatók a WSET L2 in Wine Cerificate-t kapják.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek