Bezár

SZTEhírek

almamater_mikulas

Ilyen volt az Alma Mater Mikulás 2023-ban

Ilyen volt az Alma Mater Mikulás 2023-ban

2023. december 07.
3 perc

Idén is ellátogatott az SZTE-sekhez a Mikulás az Alma Mater jóvoltából. Egykori hallgatók jöttek vissza családostól, jelenlegi dolgozók hozták el gyerekeiket, hogy közös játékkal várják a nagyszakállút.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Csaknem 350 kisgyerek és természetesen kísérőik nyüzsgése töltötte be a TIK auláját december 5-én délután. Akik először futottak bele az SZTE Alma Mater Mikulás ünnepségébe, azok csodálkozva nézték a színes és vidám forgatagot. Sokan ugyanakkor már rutinosan figyelték a történéseket, hiszen ez már a 16. alkalom volt, hogy ellátogatott az SZTE-s gyerekekhez a Mikulás. A rendezvény az egyik legrégebbi és legfontosabb alkalma az SZTE Alma Mater tagjainak és családjaiknak. Csodálatos alkalom ez, ahol egykori hallgatók, dolgozók ismét visszatérhetnek egy kis találkozásra, kötetlen beszélgetésekre, miközben gyermekeik egy biztonságos térben tartalmas játékkal tölthetik el azt a pár órát, míg megérkezik a Mikulás. Hihetetlen, hogy azok a gyermekek, akik az első alkalmakkor még csillogó szemekkel várták a Mikulást, a mostani rendezvényen már maguk is a varázslat létrehozásában tevékenykedtek önkéntesként. Ezeknek a gyerekeknek már nem félelmetes és idegen a Szegedi Tudományegyetem, hanem életük természetes része, érettségi után úgy jönnek majd ide, mintha hazajönnének.

almamater_mikulas2

Természetesen idén is rengeteg kísérő programmal készültek az Alma Mater önkéntesei és partnerei. Míg a Sajtkukac Duó fergetegessé varázsolta a hangulatot, addig a gyerekek kézműveskedtek a Sajtkukac Játszóház asztalánál, közös mesét írtak Mézes Mazsolkával, ahol Mikulás bábot is készíthettek. „Varázslatos tudományokkal” találkozhattak az Interaktív Természetismereti Tudástár jóvoltából. A TEDDY Maci Kórháznál kipróbálhatták, milyen is orvosnak lenni, míg a Zöld Asztalnál az SZTE IKIKK munkatársaival saját vászontáskát készíthettek. A Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár robotokkal készültek, míg a Klebelsberg Könyvtár könyvsarkánál izgalmas érdekességek valamint könyvbörze várták a gyerekeket. A CORE Terem mozgásos állomásánál a játék mellett sok hasznos információ is várta a szülőket. Hatalmas sikere volt a logika és társasjáték kuckónak, a LEGO asztalnak, valamint a rajzos saroknak is, ahol Pilcz Rolanddal, a Kaliber Joe alkotójával rajzolhattak közösen.

Adománygyűjtés

Köszönünk minden felajánlott dologi és pénzügyi adományt az Elszalasztott 1000 év KHE és a Tanoda védencei nevében. Ne feledjétek, hogy tárgyi adományokat még december 10-ig fogadjuk a fogadópontokon!

Rajzverseny eredményhirdetés

Az ünnepségen került sor a rajzverseny eredményhirdetésére. A gyerekek 3 kategóriában: „Aprónép” 0-3 éves korig, „Manó” 3-6 éves korig és „Törpe” 6-10 éves korig pályázhattak rajzaikkal. Az I. helyezett mindhárom kategóriában a Napfényfürdő Aquapolis Szeged jóvoltából családi belépőjegyet kapott. A további nyeremények a Szent Erzsébet Mórahalmi Fürdő belépőjegyei, a CoreTerem bérletei, illetve a Mórahalmi Mini Magyarország belépőjegyei és az SZTE Shop által felajánlott kézműves játékok.

Minden rajzot beküldő alkotó az SZTE Klebelsberg Könyvtár, valamint az Alma Mater #könyvespolc sorozatában szereplő SZTE-s alkotók felajánlásának köszönhetően könyvvel térhetett haza.

A rajzverseny kapcsán Pilcz Roland, képregény-alkotó vállalta a zsűri elnöki szerepét (a Mikulás mellett), ezért hozzá kapcsolódó különdíjak is kiosztásra kerültek. A különdíjasok a Makói Hagymatikum Fürdő családi belépőjegyét, kézműves ajándékokat és képregényeket vihettek haza.

Köszönjük a támogatóknak!

Az idei díjazottak:

Az „Aprónép” kategóriában

1. helyezett

Oszvald Lili

2. helyezett

Pócs Kamilla

3. helyezett

Vanyur Liliána

3. helyezett

Hegedűs Hunor

 

A „Manó” kategóriában

1. helyezett

Bagossy Hanna

2. helyezett

Rakonczay Zita

3. helyezett

Kasza Csenge

 

A „Törpe” kategóriában

1. helyezett

Vas Maja

2. helyezett

Kovács Mánuel

2. helyezett

Bánhidi Regina

3. helyezett

Sápi Panni

 

Különdíj:

 

Lázár Soma

 

Balogh Johanna

 

Kovács Johanna

 

Szőke Koppány

 

Csoportos kategóriában

Szegedi Madách Imre Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Szegedi Gregor József Általános Iskola

Szegedi Janikovszky Éva Általános Iskola és AMI

SZTE ovisai

Lórántfy Zsuzsanna Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium – Kaposvár

Igazgyöngy Alapítvány - Berettyóújfalu

Egyéni győztesek: Joó Kata, Szatmári Balázs, Szabó Dóra, Tóth Bence Dániel, Ökrös Auróra, Tanács Georgina

SZTE Alma Mater

Fotók: Bartha Karina


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek