Bezár

Sajtószoba

Educatio

Karikó Katalin jótanácsait is hazavihetjük az SZTE standjáról az Educatio Kiállításon

Karikó Katalin jótanácsait is hazavihetjük az SZTE standjáról az Educatio Kiállításon

2022. január 10.

Idén újra személyes jelenléttel rendezik meg az Educatio Kiállítást Budapesten, a Hungexpon 2022. január 13–15. között. A hazai felsőoktatás legnagyobb börzéjére a Szegedi Tudományegyetem látványos standdal és a SZTEminárium Felvételi magazin különkiadásával készül, benne Karikó Katalin, az SZTE professzorának üzenetével.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A centenáriumát ünneplő Szegedi Tudományegyetem életében minden évben kiemelten fontos esemény az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, hiszen itt az intézmény képviselőinek lehetőségük adódik megszólítani a továbbtanulás előtt álló középiskolás fiatalokat. Az SZTE célja idén is az, hogy segítse a pályaválasztás előtt állókat.

A háromnapos rendezvényen összesen 12 kar, a Tanárképző Központ és a Hallgatói Önkormányzat közel 50 képviselője várja az érdeklődőket az SZTE látványos standjánál, amelyet a rendezvénytérképen a HF30-as jelzés alatt találhatnak meg.

Azok, akik megtekintik az SZTE-standnál levetített imázsfilmeket, többek között választ kaphatnak arra a kérdésre, milyen a hallgatói élet a napfény városában, az energikus, nyüzsgő, mégis barátságos Szegeden. Az érdeklődők a kutatási és tudományos tevékenység mellett mindent megtudhatnak a kollégiumokról, a tehetséggondozási programokról, a szociális juttatásokról, a Start Ösztöndíjról, a kulturális és sportolási lehetőségekről, az SZTE+ programról, a Courseráról és a Eugloh-ról. Az egyetem hallgatói pedig örömmel osztják meg személyes tapasztalataikat tanulmányaikról, a pörgős hallgatói életről, valamint a diploma utáni elhelyezkedési lehetőségekről.

Online felületen is elérhetőek lesznek a karok: chaten és videóchaten is kérdezhetnek az érdeklődők, akik letölthető kiadványokat, videókat, fényképeket is találnak az online térben. A központi chat felületen pedig kifejezetten a felvételivel kapcsolatos kérdéseiket tehetik fel csütörtökön és pénteken 15-16 óra között, szombaton 10-11 óra között.

A Szegedi Tudományegyetem kifejezetten erre az alkalomra külön magazinnal készült: az SZTE Felvételi különkiadás hasznos információk összefoglalója. A lapban a középiskolások olvashatnak többek között az 5 egyetem kapuit kitáró EUGLOH projektről, valamint a Courseráról, amely a világ legnagyobb online oktatási felülete. A platformon képzéseket kínál például a Yale és a Michigani Egyetem, illetve olyan vállalatok, mint a Google vagy az IBM – ezekhez a kurzusokhoz az SZTE hallgatói ingyen hozzáférhetnek.

A résztvevők a Felvételi magazinban elolvashatják Karikó Katalin, a Szegedi Tudományegyetem professzora, az mRNS vakcina kidolgozója inspiráló jótanácsait is a személyes kapcsolatok fontosságáról, a változtatás lehetőségéről és az önmagunkba vetett hitről.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek