Bezár

SZTEhírek

IMG_1416

Jó idő, jó hangulat, fesztiválszettek és az SZTE a 2022-es SZIN-en

Jó idő, jó hangulat, fesztiválszettek és az SZTE a 2022-es SZIN-en

2022. augusztus 26.
3 perc

Óriási népszerűségnek örvend a 2022-es Szegedi Ifjúsági Napokon a Szegedi Tudományegyetem futurisztikus gömbsátrában felállított Szabadulószoba – nemcsak hallgatók és fiatal baráti társaságok, hanem családok is örömmel vetik bele magukat a Nobel-díjas küldetésbe.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem az idei évben minden eddiginél érdekesebb, informatívabb és élménydúsabb programokat kínál a fesztiválozóknak a SZIN-en. A két futurisztikus gömbsátor és a rendezvény életében először felállított SZTE- színpad – amely az IH Rendezvényközpont és az egyetem között létrejött, egyedülálló kooperációnak köszönhető – minden korosztály számára vonzónak bizonyul.


IMG_1367

 

JOGTUDAT-KUTATÁS ÉS NOBEL-DÍJAS KÜLDETÉS

 

A Szabadulószoba mellett, amelyen közel százan mentek végig csak az első két napban, ugyanennyi ember töltötte ki az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar kérdőívét is, amely a Bűnügyi Tudományok Intézet jogtudat kutatását segíti. Az anonim kitöltőknek olyan kérdésekre kellett, választ adni az igaz, hamis állítások mellett, mint például: „Véleményed szerint ki hozhat törvényt?” vagy „Véleményed szerint ki választja jelenleg a miniszterelnököt Magyarországon?”


IMG_1455

 

Azok, akik végrehajtották a Nobel-díjas küldetést, ajándékokban részesültek. Törteli Dóra, az SZTE BTK kommunikáció szakos hallgatója és Kovács Emma, az SZTE ÁJTK jogász szakos hallgatója barátnőik társaságában fejtették meg a Szabadulószoba rejtelmeit. Az „Utazz velünk az időben és segíts Szent-Györgyi Albertnek feltalálni a C-vitamint" mottóval útjára indított játékkal Szent-Györgyi Albertre, a C-vitamin feltalálásért Nobel-díjjal kitüntetett egykori rektorra, illetve a szegedi egyetem alapításának 440. és a kolozsvári magyar tudományegyetem szegedi befogadásának 100. évfordulója előtt tisztelegnek az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóságának munkatársai.


IMG_1363

 

– Hatan mentünk végig a szabadulószobán, az interneten olvastunk arról, hogy ez mekkora buli a SZIN-en, így nem volt kérdés, hogy kipróbáljuk – mondta Törteli Dóra, miután végig csinálta a játékot. – Nagyon izgalmas volt, több megpróbáltatásra számítottunk, nem volt olyan nehéz, viszont ez lehet, hogy a csapatunk összetételének is köszönhető. Voltak benne azért olyan csavarok, amelyekre nem számítottunk – emelte ki Kovács Emma, jogász hallgató.


301320235_605871654397022_6271800084519105829_n

 

MINDEN INFÓ EGY HELYEN

 

Nagy volt az érdeklődés a EUGLOH, a Coursera, az Alma Mater és a Junior Akadémia tevékenységei iránt is. Emellett többen kérdeztek az ösztöndíjakról, a koleszokról és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókról. A leggyakoribb kérdés az volt, hogy: „Mitől jobb a Szegedi Tudományegyetem, mint bármelyik másik?” a válasz pedig egyértelmű: „Attól, hogy ez Magyarország legjobb egyeteme.”


IMG_1373

 

SZTESÓK A SZIN-EN

 

A SZTEsók egy olyan hallgatókból álló csapat, amelybe az egyetem minden karáról, azon belül több szakjáról és évfolyamáról kerültek be felsőbb évesek, akik aktív résztvevői az egyetemi életnek. A csapat segít a többi hallgatónak eligazodni a tanulmányi ügyek, adminisztratív feladatok és közösségi élet legkülönbözőbb területein, egyfajta mentorként támogatva őket. Jelenleg a SZIN-en segítik az SZTE NKI munkáját, valamint a beiratkozási hétre készülnek, hogy a frissen felvett hallgatók a lehető leggördülékenyebben tudják megkezdeni tanulmányaikat az SZTE-n. Emellett a Szegedi Tudományegyetem közösségi felületein is megtalálhatók, ahol friss, aktuális tartalmakkal jelentkeznek a fesztiválról.


IMG_1491

 

HÖMPÖLYGŐ TÖMEG AZ SZTE SZÍNPAD ELŐTT

 

Hömpölygött a tömeg az SZTE színpadja előtt szerdán és csütörtökön is. Míg az első nap a Blahalouisiana, valamint Korda György és Balázs Klári, – akiket sikerült elkapni néhány kérdés erejéig is – addig csütörtökön a Supernem és a 30Y vonzott sokakat. A sztárfellépőkkel készült rövid kis interjúk a Szegedi Tudományegyetem Facebook, Instagram és Tik-Tok oldalán érhetők el.



SZIN2022-20220826T192119Z-001
A galéria a képre kattintva érhető el.

 

JÓ IDŐ, KIVÁLÓ HANGULAT, FESZTIVÁLSZETTEK

 

A hét eleji rossz időt napsütés váltotta a hét második felében, így a bulizni vágyók elől minden akadály elgördült, előkerültek a fesztiválszettek és a jó hangulat, a hétvégén pedig minden bizonnyal teltházzal számolhatnak majd a szervezők.


SZTEinfo - Pósa Tamara

Fotó: Bobkó Anna/Orosz Lili

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek