Bezár

SZTEhírek

nyito_Del-alfoldi_Fejlesztesi_Zona

Az SZTE koordinálásával dolgozzák ki a régió gazdaságfejlesztési stratégiáját

Az SZTE koordinálásával dolgozzák ki a régió gazdaságfejlesztési stratégiáját

2020. augusztus 29.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem koordinálásával, 3 munkacsoportban dolgozzák ki a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna 2030-ig tartó gazdaságfejlesztési stratégiáját és gazdaságélénkítési tervét. A szakemberek 2020. augusztus 25-én, a Szegedi Tudományegyetemen tanácskoztak.

A koronavírus-pandémia idején Magyarország Kormánya elindította a gazdasági akcióterv kidolgozását, és az országot különböző zónákra osztotta. Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére folyamatban van a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna 2030-ig tartó gazdaságfejlesztési stratégiájának megalapozása és rövid távú gazdaságélénkítési tervének elkészítése, mely feladat a Szegedi Tudományegyetem koordinálásával, 3 munkacsoport közreműködésével – versenyképesség munkacsoport, határon átívelő társadalmi kohézió munkacsoport, klímabarát, erőforrás-hatékony környezeti fejlesztések munkacsoport.

 

DA_gazdasagfejlesztes
A tanácskozáson készült képek itt megtekinthetőek.


A munka jelenleg is tart, a szakemberek 2020. augusztus 25-én, az SZTE Dugonics téri központi épületében tanácskoztak. A régióban az SZTE, a kamarák szakemberei, a megyei önkormányzatok illetékes kollégái, a régió gazdasági szakemberei is azon dolgoznak, hogy a leghatékonyabb terv születhessen meg, és a régióban élők mihamarabb élvezzék a gazdasági fellendülés jótékony hatásait.

 

SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek