nyito_Del-alfoldi_Fejlesztesi_Zona

Az SZTE koordinálásával dolgozzák ki a régió gazdaságfejlesztési stratégiáját

A Szegedi Tudományegyetem koordinálásával, 3 munkacsoportban dolgozzák ki a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna 2030-ig tartó gazdaságfejlesztési stratégiáját és gazdaságélénkítési tervét. A szakemberek 2020. augusztus 25-én, a Szegedi Tudományegyetemen tanácskoztak.

A koronavírus-pandémia idején Magyarország Kormánya elindította a gazdasági akcióterv kidolgozását, és az országot különböző zónákra osztotta. Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére folyamatban van a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna 2030-ig tartó gazdaságfejlesztési stratégiájának megalapozása és rövid távú gazdaságélénkítési tervének elkészítése, mely feladat a Szegedi Tudományegyetem koordinálásával, 3 munkacsoport közreműködésével – versenyképesség munkacsoport, határon átívelő társadalmi kohézió munkacsoport, klímabarát, erőforrás-hatékony környezeti fejlesztések munkacsoport.

 

DA_gazdasagfejlesztes
A tanácskozáson készült képek itt megtekinthetőek.


A munka jelenleg is tart, a szakemberek 2020. augusztus 25-én, az SZTE Dugonics téri központi épületében tanácskoztak. A régióban az SZTE, a kamarák szakemberei, a megyei önkormányzatok illetékes kollégái, a régió gazdasági szakemberei is azon dolgoznak, hogy a leghatékonyabb terv születhessen meg, és a régióban élők mihamarabb élvezzék a gazdasági fellendülés jótékony hatásait.

 

SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

Az Egyetem neve:
Szegedi Tudományegyetem
Rövidített megnevezése: SZTE
Székhelye: Szeged, Dugonics tér 13.
Postacíme: 6720 Szeged, Dugonics tér 13.
Központi telefonszáma: (62) 544-000

C_evszammal

Az egyetem megnevezése külföldi kapcsolataiban:
latinul:
Universitas Scientiarum Szegediensis
angolul:
University of Szeged
németül:
Universität Szeged
franciául:
Université de Szeged

Az egyetem alapítója:
Országgyűlés

Az egyetem felügyeleti szerve:

Innovációs és Technológiai Minisztérium