Bezár

SZTEhírek

kave

Kávéház, nagyváros, szélcsengő – ha hiányoznak korábbi életünk megszokott zajai

Kávéház, nagyváros, szélcsengő – ha hiányoznak korábbi életünk megszokott zajai

2020. április 28.
1 perc

Az önként vállalt izoláció nemcsak a személyes kapcsolatokat vette ki az életünkből, hanem átmenetileg megfosztott olyan zajoktól, amik korábban mindennapi életünkhöz tartoztak. Éppen ezért örültünk meg nagyon annak az applikációnak, ami ezeket a hangokat, zajokat bármikor visszahozza életünkbe, így például az önkéntes karanténban elfogyasztott reggeli kávénk mellé egy kávéház háttérzaját állíthatjuk be a telefonunkon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Választhatunk a természet hangjai közül: eső, vihar, vízesés, patakzúgás, az ablakból kinézve a hetek óta üres utcákat pedig megtölthetjük a város zajával. Hallgathatunk csilingelő szélcsengőt. Sőt, a home office-ból visszavarázsolhatjuk magunkat az irodába, ha rákattintunk a légkondicionáló hangját jelző gombra.


A softmurmur zajait Gabriel Brady eredetileg csak a maga számára hozta létre: az egyetemi könyvtárba járt tanulni, de valamilyen zaj mindig kizökkentette. Ezért egy idő után a vihar hangját kezdte hallgatni, hogy elnyomja a külső zajokat. Aztán jött a softmurmur ötlete, ami miatt annyi dicséretet kapott a barátaitól, hogy weboldal és app is lett belőle.


Ingyenesen 23 féle zaj érhető el, ha a többihez is hozzá szeretnénk férni, évente 9 dollárt kell fizetnünk érte.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek